Vikingarännet 2015 genomförs på Drevviken

Uppdaterat: Vikingarännet 2015 inställt

Det är nu klart att Vikingarännet genomförs på Drevvikens stabila is den 8 februari. För första gången sedan starten 1999 körs loppet utanför den ordinarie banan mellan Uppsala – Stockholm.

– Även om det blir kraftig kyla veckan innan loppet kommer isen inte att hinna växa så mycket vid den ordinarie banan att den håller för en tävling som Vikingarännet. För att få kontinuitet i loppet och i större utsträckning kunna garantera att det genomförs, har ledningen för Vikingarännet beslutat att genomföra loppet på Drevviken vid Farsta. På Drevviken lägger sig isen tidigt vilket ger oss ett bra alternativ under framtida varma vintrar, även om loppet alltid i första hand kommer att gå efter den ordinarie banan, säger Anders Tysk, generalsekreterare för Vikingarännet.

Ledningen för Vikingarännet hoppas nu att intresset för loppet kommer att öka och locka nya grupper som vill prova skidskoåkning på naturis. Vikingarännets sträcka blir som vanligt 80 km (4 varv). Detsamma gäller för Tjejrännet och Halvrännet som blir 40 km (2 varv). Stockholm stad, Tyresö, Haninge och Huddinge kommuner samarbetar kring den nya banan.

vikingarannet.com

DELA DETTA INLÄGG