Skidlandslagen väljer kvalitet

Nu är det inte många veckor kvar till det officiellt är vinter över hela Sverige. Men det är aldrig fel att vara ute i god tid när det gäller att inhandla vinterkläder och det bästa stället att söka inspiration är hos de svenska skidlandslagen.

Man blir verkligen inspirerad när man titta på vintersport. Förra helgen började den alpina världscupen och man kunde inte låta bli att imponeras av de svenska skidåkarna när de tog sig ann den första tävlingen storslalom. Inte nog med att man får se enastående idrottsprestationer, man får även se de allra bästa och kvalitativa kläderna – både de som skidåkarna använder i backen men även de som används mellan åken. På sidor som Bet365, som ständigt rapporterar om vintersport och odds, kan man även kasta ett öga på skidåkarnas kläder. Kanske hittar man inspiration till vinterns nya jacka?

Alpina landslaget tänker om

I 29 år har Sveriges alpina landslag tränat och tävlat i kläder sponsrade av det japanska märket Goldwin. Men inte nu längre. De har istället skrivit kontrakt med det norska sportklädesföretag Helly Hansen. Kontraktet är till en början satt på 5 år men om det fungerar bra, vilket både sportchefen och Helly Hansens ledning hoppas på, kommer det definitivt att förlängas.

Men det har tagit tid för Helly Hansen att färdigställa de nya svenska dräkterna. Bland annat är det statsheraldikern på Riksarkivet som har satt käppar i hjulen för dem. Designerna ville från början att dräkterna skulle bära Lilla Riksvapnet – symbolen för Sverige i form av tre kronor – men när de ansökte om tillstånd fick de avslag. Enligt statsheraldikern krävs särskilt tillstånd för att få använda Sveriges riksvapen och att pryda en sportdräkt var tyvärr inte tillräckligt. Men Helly Hansens designers bröt inte ihop utan fortsatte på en annan bana.

Anledningen till att landslaget bröt med Goldwin var allt annat än dramatisk. Båda parterna sökte efter någonting nytt och Tommy Winter, Sveriges alpina chefstränare, beskrev uppbrottet som ”den perfekta skilsmässan” – Sverige ville ha en sak och Goldwin ville satsa på någonting annat.

Längdlandslaget är nöjda med Craft

I början av 2016 meddelade längdlandslaget att de kommer förlänga sitt sponsorkontrakt med det svenska sportföretaget Craft. Samarbetet har pågått i över 15 år och tillsammans med landslaget har det Boråsbaserade företaget hela tiden förbättrat sina innovativa funktionskläder. Charlotte Kalla, Magnus Hellner och de andra svenskarna kommer med andra ord att åka i Crafts kläder under Vinter-OS 2018 och de kommande världsmästerskapen 2017 och 2019.

Sportkedjan Intersport har även de sponsrat det svenska skidlandslaget länge och de har specialiserat sig på utrustning till både barn och vuxna. I deras sortiment hittar du flera av de kända märkena som har blivit vinterstjärnornas favoriter. Förutom kläder kan du även få hjälp att ta fram rätt skidutrustningen. De erbjuder nämligen något som heter längdpaketet. Där ingår skidor, pjäxor och bindningar och allt plockas fram efter bärarens längd och vikt. Allt för att man ska komma till skidspåret med de perfekta skidorna!

DELA DETTA INLÄGG