Prolink – ger längdåkaren ett fritt val av pjäxor och bindningar

Nu ger Amer Sports, med varumärkena Salomon och Atomic, längdskidåkaren möjlighet att fritt välja pjäxor och bindningar baserat på personliga preferenser. Det nya systemet Prolink är kompatibelt med det andra dominerande bindningssystemet på marknaden.
– Vi är mycket glada att kunna underlätta för alla längdåkare, som nu inte behöver ta hänsyn till bindningssystem när de väljer pjäxor, säger Karl Zeitz, försäljningschef för längd på Amer Sports i Sverige.

MONTAGE CLASSIQUE.finalUnder en lång tid har det funnits två dominerande system för bindningar på marknaden för längdskidåkning. De har inte passat ihop med varandra och därför har skidåkare som trivts bäst i Salomons pjäxor, med sin suveräna passform, varit hänvisade till SNS-systemet.

Nu lanserar Amer Sports Prolink, en bindning som är kompatibel med det andra dominerande bidningssystemet på marknaden. Längdåkaren kan nu fritt välja pjäxor, eftersom bindningssystemet inte längre styr valet. SNS ger god kontroll och stadga, medan Prolink-systemets främsta egenskap är en suverän snökänsla genom en nära kontakt och koppling mellan pjäxa och bindning. En känsla som förstärks av att bindningen monteras direkt på skidan.

Salomon kommer att erbjuda ett komplett utbud av pjäxor och bindningar i både SNS och Prolink. Pjäxorna är exakt de samma vad gäller passform, egenskaper och design. Den enda skillnaden är yttersulan som passar antingen med SNS- eller Prolink-bindningar. Båda bindningarna har samma monteringshål. Alla Salomons längdskidor kommer nu också förborrade. Det innebär att monteringen av bindningen är mycket enkel och att bindningen hamnar i optimal position. Åkaren kan dessutom känna sig säker på att bindningen alltid sitter fast som den ska.

Prolink är utvecklat gemensamt av Salomon och Atomic som garanterar kvalitet och kompatibilitet. De nya pjäxorna och bindningarna, samt förborrade skidor, finns i butik från och med januari 2016.

Valet är ditt nu!

DELA DETTA INLÄGG