Bättre sikt i skidbacken

Få saker går upp mot en heldag i snön, och helst i strålande solsken. Då den vita snön reflekterar solljuset är det viktigt att skydda ögonen även i mulet väder, och detta gör man enklast med ett par skidglasögon.

Under dåliga ljusförhållanden (mörker, mulet, snöfall) behöver man en ljusare lins med ljusgenomsläpp på mellan 60 och 90 procent. När det är riktigt soligt behöver man ha en mörkare lins som släpper in så lite ljus som möjligt, mellan 5 och 20 procent. Men ofta innebär en heldag i skidbacken väderomställningar och därmed omställningar i ljusstyrka. Detta har Wed’ze tagit fasta på och tagit fram Maxedge E-tint: Skidglasögonen med ändringsbar skärm!

Bättre sikt i ett klick!

Med innovationen Maxedge E-tint från Wed’ze kan du kan anpassa skärmens ton direkt efter omgivningen med hjälp av en knapp på sidan av masken. Med ett enkelt klick ändrar du den elektroniska LCD-skärmens färgton och anpassar den till den omgivande ljusstyrkan för mycket god sikt och största möjliga säkerhet oavsett väder. På så sätt räcker det med ett enda par solglasögon för rolig och behaglig skidåkning i alla väder!

Växla mellan skyddsnivåerna S2 and S3 (dåligt eller soligt väder). Glasögonen skyddar till 100% mot UV-strålning och uppfyller ISO-standard EN 174. För komfortens skull har de ventilerad dubbelskärm med imskyddsbehandlad insida, 2 spännen för reglage och kompakt skum med tygöverdrag i kontakt med ansiktet. Silikon på remmens insida håller den på plats mot hjälmen. Skärmen laddas via USB.

decathlon.se

DELA DETTA INLÄGG