Rekordmånga svenskar reste till Alperna

Vintersäsongen 2015 blev ett rekordår för STS Alpresor. Över 20 000 svenskar valde att resa till Alperna med skidresearrangören mellan december och april. Det är en ökning med 8 % från förgående år.

Det populäraste resmålet för svenskarna är fortfarande klassiska Bad Gastein i Österrike som totalt ökade med 5 procent.

– Förutom att Bad Gastein är en snösäker ort så satsar vi väldigt mycket på våra egna hotell. På Hotel Salzburger Hof har vi i år sett gästspel i köket från Guide Michelin kockarna Håkan Thörnström, Stefan Karlsson, Gustav Trägårdh och Ulf Wagner – något som lockat många då god mat är en stor del av helhetsupplevelsen på resan. Säsongen avslutade vi på topp med massa snö och uppträdande av före detta snowboardåkerskan och numera sångerskan Lisa Miskovsky, säger Peter Johnson som är VD på STS Alpresor.

Uppstickare för året var charmiga OS-orten Sauze d’Oulx som ligger i ett av Alpernas största skidsystem, Via Lattea, som erbjuder otroligt bra skidåkning på bekvämt avstånd från Turin. Många anser att byn är bland dem mysigaste i Alperna samtidigt som det är en sol- och snösäker skidort vilket också varit ett dragplåster. Ytterligare nyheter för säsongen var Zauchensee och Serfaus i Österrike som också de blivit populära.

– En fortsatt god ekonomi i hushållen och en bra vinter i Alperna i kombination med en inte riktigt lika rolig vinter här hemma verkar ha påverkat resandet. Och eftersom den starka ekonomin verkar hålla i sig så börjar redan nu bokningarna för nästa vintersäsong att trilla in. Många vill försäkra sig om att kunna åka skidor under jul, nyår, sportlov och påsklov vilket gör att de veckorna bokas upp snabbt, avslutar Peter Johnson.

www.alpresor.se

DELA DETTA INLÄGG