IMG 3804

Varje steg blir ett litet träningspass

IMG 3804 MTB tillverkar skor med en unik sulkontruktion som skapar ett lätt instabilt underlag vilket utmanar balansen. Varje steg blir då ett litet träningspass.

Flera toppidrottare som Charlotte Kalla, Hanna Marklund och brottarproffset Jalmar Sjöberg använder redan MTB´s skor för att stärka muskler i fot, lår, rygg och mage när de går.

Det är den karaktäristiska sulan som gör jobbet. Fotens rörelse liknar den man har vid barfotagång på en sandstrand. En positiv effekt som många upplever direkt är en bättre upprätt hållning. Andra fördelar, som man kunnat påvisa vetenskapligt, är förbättrad stabilitet i fotleden, ökad syreupptagning och förbränning, samt att olika muskelgrupper i kroppen aktiveras.

En av årets nyheter är en sandal för både män och kvinnor med en lägre sulkonstruktion och smidiga remmar som gör sandalen luftig nätt. Seglarskor, stövlar, herrskor till kostym samt träningsskor, det finns modeller för nästan alla tillfällen.

Redaktionen på I Love Outdoor passade på att prova skorna under Vildmarksmässan och kan bara konstatera att detta är fantastiskt sköna skor. Lite ovant att gå med obalans, men samtidigt kändes det direkt att man gick med bättre hållning och mjukare gång.

www.mbt.com

{gallery}gallery/mtb_shoes:80:80:0:0{/gallery}


DELA DETTA INLÄGG