Spartan Sport Wrist HR Baro: En robust lösning som är bekväm och praktisk varje dag

Nu utökas Spartan-familjen med nya Spartan Sport Wrist HR Baro, en GPS-klocka för aktiviteter med pulsmätning på handleden och en sensor för lufttrycksmätning för mer exakta höjdberäkningar. Spartan-kollektionen får även en programuppdatering med nya funktioner som sömnregistrering, bättre ruttnavigering, tider för soluppgång/solnedgång och funktioner för alpinsporter och skidåkning.

Spartan Sport Wrist HR Baro är tillverkad i förstklassiga material och är både bekväm och praktisk att använda till vardags. Klockan erbjuder en pålitlig och robust lösning för alla dina utomhus- och träningsaktiviteter. Klockan använder GPS/GLONASS för att spåra fart, tempo och distans, och teknologi från marknadsledande Valencell för pulsmätning vid handleden. Daglig aktivitetsspårning inkluderar antal steg och kalorier, samt lägsta puls under en 12-timmarsperiod.

Korrekta höjdavläsningar är av största vikt när du befinner dig utomhus. Nya Spartan Sport Wrist HR Baro använder Suuntos FusedAlti™-teknik, som kombinerar GPS med barometriska data för att samla in höjdinformation med optimal precision. Klockan visar även tider för soluppgång och solnedgång, och ett stormalarm aktiveras när lufttrycket faller kraftigt.

Spartan Sport Wrist HR Baro har upp till 20 timmars batteritid med 1 sekunds GPS-fixeringsintervall med alternativ för energisparlägen, och upp till 40 timmars batteritid med 1 minuts GPS-fixeringsintervall med alternativ för energisparlägen.

Bättre navigering och nya funktioner för skidåkning
Den nya programuppdateringen förbättrar navigeringen med beräknad ankomsttid och återstående tid till målet. Intressepunktsnavigeringen har förbättrats med ett alarm som talar om när du närmar dig en intressepunkt (klockan visar ett tydligt meddelande på skärmen när du närmar dig en förinställd intressepunkt). Tider för soluppgång och solnedgång finns tillgängliga både i standardläget och i sportlägen, vilket ger förbättrad säkerhet när du är ute på äventyr i vildmarken. Spartan Ultra och Spartan Sport Wrist HR Baro aktiverar även stormalarm baserat på lufttrycksförändringar.

Du som älskar skidsporter kommer att få stor nytta av funktionerna i alpinsportlägena, som ger dig mer information på skärmen. Bland de nya funktionerna hittar du åkräknare, åklängder, höjdskillnad och maximal fart under utförsåkning.

Suuntos värmekartor uppdaterade med nya Moves
Suuntos värmekartor lanserades i juni 2016. De hjälper dig hitta de bästa platserna och rutterna för din träning, oavsett om du vill hitta de mest populära platserna eller om du vill undvika folkmassorna. Sedan lanseringen har miljontals nya Moves loggats till i databasen Suunto Movescount. För att hålla värmekartorna i bästa tänkbara skick kommer loggarna från nya Moves uppdateras för alla 16 sporter i slutet av oktober, vilket skapar ett ännu bättre nätverk med rutter och träningsplatser.

Värmekartorna finns tillgängliga för alla och det krävs ingen registrering på Suunto Movescount. Välj din favoritplats på kartan, välj en av de 16 sporterna och zooma in för att se de mest populära platserna för terränglöpning, cykling, simning i öppet vatten, skidåkning och mycket mer. I Suunto Movescount kan du skapa dina egna rutter baserade på värmekartorna och överföra dem till din GPS-klocka för navigering.

Redo för ännu längre utomhusäventyr
Under det senaste året har batteritiden för Suunto Spartan-familjen förbättrats, och Spartan-klockorna är nu ännu bättre lämpade för dina utomhusäventyr. Vår flaggskeppsmodell Suunto Spartan Ultra har upp till 35 timmars GPS-spårning (1 sekunds GPS-fixeringsintervall med alternativ för energisparlägen). När GPS-spårningen är inställd på 1 minuts GPS-fixeringsintervall med alternativ för energisparlägen kan batteriet räcka i upp till 140 timmar – perfekt för riktigt långa vandringsäventyr!

Precis som Spartan Ultra har nu alla Suuntos modeller i Spartan-kollektionen utökad batteritid:

Spartan Sport: 25 timmar (1 sekunds GPS-fixeringsintervall med alternativ för energisparlägen). 80 timmar med 1 minuts GPS-fixeringsintervall.

Spartan Sport Wrist HR: 20 timmar (1 sekunds GPS-fixeringsintervall med alternativ för energisparlägen). 40 timmar med 1 minuts GPS-fixeringsintervall.

Spartan Trainer Wrist HR: 16 timmar (1 sekunds GPS-fixeringsintervall med alternativ för energisparlägen). 30 timmar med 1 minuts GPS-fixeringsintervall.

Programuppdateringen som introducerar de nya utomhusfunktionerna för Spartan-kollektionen är schemalagd till 17 oktober. Den sammanfaller med lanseringen av den nya Spartan Sport Wrist HR Baro (rekommenderat försäljningspris 5250 kr).

DELA DETTA INLÄGG