Sovsack-fran-Mammut-slar-nytt-viktrekord

Sovsäck från Mammut slår nytt viktrekord

Mammuts nya syntetiska sovsäck står helt utan konkurrens när det kommer till packvikt och storlek. Den helt nyframtagna MTI 14-fyllningen gör Mammut Ajungilak Alpine Ultralight till den i särklass lättaste sovsäcken. Och du behöver inte tumma på övriga egenskaper för att komma åt den lätta vikten: Alpine Ultralight möter alla krav man kan ha inför en natt under stjärnorna.

Du behöver inte avsätta ens ett kilo när du är på berget och ändå är du garanterad en varm nattsömn. Med sina futtiga 990 gram erbjuder Mammut Ajungilak Alpine Ultralight en bekväm temperatur ända ner till minus två grader. Allt tack vare MTI 14-fyllningen och lättviktstygerna som finns både på in- och utsidan. Yttertyget är lätt, står emot blåst och håller fukten borta.

Kyla, som oftast smiter in i sömmarna, hålls här ute med hjälp av tejp på insidan. Sovsäcken sparar också in på onödig vikt och utrymme genom sin slimmade form. Huvan har fått en tät passform, för att ge ett effektivt skydd mot kyla samtidigt som den ger bra sikt – även när den är stängd.

Sovsack-fran-Mammut-slar-nytt-viktrekord Produktinformation:

Det lätta yttertyget, TX™, är fjäderlätt, vindresistent och fuktavstötande
Performance-huvan med Advanced Visibility ger skydd från kylan samtidigt som den ger bra sikt även när den är stängd.
Ypperlig vikt/isolering
Tack vara den höga microfiberprocenten erbjuder den nya MTI 14-fyllningen den högsta värmeisoleringen kombinerat med lägsta vikt
Temperatur (3-säsongs): -2°C, -8° / -26°C (Komfortzon kvinnor, män/extremzon)
Fyllning, vikt (3-säsongs): 690 g (195 cm), 630 g (180 cm)
Totalvikt (3-säsongs): 990 g (195 cm), 900 (180 cm)
Volym (3-säsongs): 5.3 l (195 cm), 4.8 l (180 cm)
Kaspar Tanner lade grunden till företaget Mammut år 1862 med sin tillverkning av rep i Dintikon nära Lenzburg. Idag – nästan 150 år senare – är Mammut Sports Group AG ett innovativt företag som utvecklar, tillverkar och säljer kläder och utrustning för kunder med höga krav på kvalitet, funktion och säkerhet.

www.mammut.com

DELA DETTA INLÄGG