Akka-Endurance-52033-525-UN-Blue

Sov skönt i tältet Akka Endurance – ett friluftstält att lita på året om

Akka-Endurance-52033-525-UN-Blue

Akka Endurance är Fjällrävens nya tunneltält som bygger vidare på tältserien Akka. Det är uppgraderat med nya mått, en rad nya funktioner och med en nyutvecklad och mycket stark polyesterväv som kallas 30 denier Triple Rip. Tältet kan användas året runt, även i mycket hårt väder. Akka Endurance finns som både 2, 3 och 4-manstält.

Praktiska detaljer höjer trivseln och bekvämligheten när du slår läger. Till exempel finns det myggnät i alla öppningar och vindstrutar med mässingstråd i kortsidorna för att effektivt kunna ventilera ut kondens. Innertältet och absiden (förtältet) har torklina, och i innertältet finns även fack och fickor för småprylar som ex telefon, tidningar och pannlampa. Dessutom finns fästen för en rad tillbehör som extra fickor, utrustningshylla och golvduk till absiden. Du kan även köpa till en 3×3 meters presenning, så kallad tarp som skapar en smart extra yta för matlagning och umgänge om vädret är blött.

Tack vare en ny vävteknik med tredubbel ripstop har vi kunnat göra väven i Akka Endurance ännu starkare och samtidigt mycket lätt. Den har också en utmärkt UV-resistens samtidigt som den håller formen i vått och fuktigt väder. Med de nya måtten i tältet ges precis det svängrum du behöver för dig själv och din utrustning. Fyrsäsongstält får stå ut med en hel del som både steniga och vassa underlag. Därför har Akka Endurance-tälten försetts med förstärkning nertill på tälten i något som kallas VX07 som är ett flerlagerslaminat i 70 deniers nylon med ripstop. Det är så starkt att det bland annat används i segelduk på världens tuffaste segeltävlingar.

www.fjallraven.se

DELA DETTA INLÄGG