WBT4

Snart kommer nästa generations Artic Alpine Design-tält

WBT4 Northstars eget märke Artic Alpine Design med tältmodellerna WBT och Veloce finns snart tillgängliga igen efter att den första laddningen sålde slut på ett kick när den släpptes förra året.

Janne på Northstar skriver i ett mail till redaktionen att ”Vår filosofi när det gäller tält är att det ska gå att tillverka högklassiga tält till en billigare peng” och tittar vi på tälternas specifikationer så ser filosofin ut att hålla.

WBT 4 och Veloce är två helt nya modeller medan WBT 2 och 3 har fått några uppgraderingar och kommer i år att finnas med lite kortare storm-mattor. Jannes skriver att ”Vi har försköt göra dom så korta som möjligt fast ändå ha kvar funktion i dom, detta för att hålla ner vikten på tälten.” Andra nyheter som kommer är delbara groundsheets till samtliga modeller. Dom är delbara för att man ska kunna välja att ha groundsheet under hela tältet eller bara sovdelen.

Veloce är ett tält av enstångstyp för två personer som väger endast 1700 gram inkl allt. Tältet passar såväl för den viktmedvetne vandraren/camparen och är även ett ypperligt tält för både cykel/mc-semestrar. 2795 kr kostar denna modell.

WBT 4 är framtagen på efterfrågan ett större ”familjetält” för främst skogsterräng och vind-skyddad fjällterräng. Alla detaljer kring detta tält är inte riktigt klara men vi lovar att återkomma så fort vi får mer information från Northstar. Priset för WBT 4 är 4795 kr.

Huvudbilden visar WBT 4 och bilderna här nedanför visar Veloce, WBT 2 och 3

www.northstar.se

{gallery}gallery/arctic_alpine_design:80:80:0:0{/gallery}


DELA DETTA INLÄGG