Luhkka-Cape-Rensjon 3

Sameinspirerad cape från Fjällräven

Luhkka-Cape-Rensjon 3 – framtagen mitt bland renar på vinterbete

Fjällrävens vd Martin Axelhed befann sig i Poikkijärvi utanför Kiruna för att åka hundspann när han träffade samen Nils Anders Blind och blev upprymd av hans traditionella samiska plagg ”luhkkan”. Kort därefter besökte Fjällräven Nils Anders Blind på Rensjöns sameviste för att tillsammans med honom ta fram Fjällrävens Luhkka Cape – helt inspirerad av det traditionella samiska plagget som skyddar mot regn, snö, slask och kyliga vindar. Ett modernt funktionsplagg med en genuin historia.

Luhkka Cape är en lätt fodrad cape i G-1000-väv som är inspirerad av det traditionella samiska plagget ”luhkka” och som kan användas både som ett värmande förstärkningslager under kalla vinterdagar och som ensamt ytterplagg under vår och höst.

Än idag använder samerna luhkkan (som bokstavligen betyder ”oväderskrage” på samiska) som ett värmande lager ovanpå andra vinterplagg. Luhkkan ger ett perfekt skydd mot snö och vind och samtidigt oslagbar rörelsefrihet och ventilation.

Fjällrävens Luhkka Cape är något längre än originalet och har tryckknappar i sidan för att stänga vinden ute. Plagget har en fast justerbar huva med avtagbar pälsbräm i syntet och reflexband på bakhuvudet. Dragkedjan går halvvägs ner på bröstet och gör capen lätt att ta på och av. Intill öppningen finns en bröstficka och längre ner på magen sitter en känguruficka som kan nås både från insidan och utsidan av plagget.

Fakta: Storlek: unisex XS-XXL Material: G-1000 Original i 65% polyester, 35% bomull. Foder i 100% polyamid. Fyllning: 100 % polyester. Vikt 1108 g i small. Färg: Dark Olive. Pris: 2 800 SEK

DELA DETTA INLÄGG