Salomons Carbon Skate Lab pjäxa och skida vinner ISPO Awards

Salomon har vunnit två åtråvärda priser på den pågående ISPO-mässan i München: ISPO Gold Award för skatepjäxan Carbon Skate Lab Boot och en ISPO Award för skateskidan Carbon Skate Lab Ski. Utmärkelserna delas ut för den innovativa användningen av carbon-material i produkterna, något som ger revolutionerande energiöverföring och stabilitet för längdåkaren.

– I våra tidiga tester och utveckling av prototyper, insåg vi direkt att Carbon Skate Lab-serien skulle göra åkarna snabbare. När fler började åka med produkterna överträffade resultaten till och med våra högt ställda förväntningar, säger Alois Vacelet, produktchef för Salomon Nordic skis.

Carbon Skate Lab Boot har snabbt blivit förstavalet för många av Salomons toppåkare. Den ultralätta pjäxan (430 g) består av ett carbon-skal som är skulpterat för att passa formen på fot och underben. I fodret finns en patenterad 3D-formad Custom Fit Lab liner som formas efter varje åkares fötter, vilket ger unik komfort. Konceptet möjliggör för skidåkaren att ersätta både fodret och yttersulan om de slits ut, medan skalet kan behållas.

Ur juryns motivering:

”Förutom att den är en extremt lätt och högpresterande skejtpjäxa med mycket god energiöverföring och kontroll, övertygade Carbon Skate Lab Boot juryn med sin utbytbara innersko och yttersula – en egenskap som förlänger livslängden. Ett annat fantastiskt särdrag är det formbara fodret.”

Carbon Skate Lab Ski är en helt ny skida, revolutionerande genom att den till 100 procent består av en carbon-konstruktion. Den är baserad på ThinPly Carbon, ett ultratunt skikt av carbon, som löper längs med hela skidan. Först och främst förbättrar det vridstyrkan med 20 procent, en styvare skida ger mer stabilitet och bättre glid. Energiöverföringen ökar genom hela frånskjutet, det blir enklare för åkaren att få betalt för sin ansträngning. ThinPly Carbon-konstruktionen möjliggör också en tunnare, och därmed lättare, skida.

– Carbon Skate Lab har förverkligat vår dröm när det gäller lägre vikt och ökad vridstyrka. Våra tester på snö visar att användningen av ThinPly Carbon ger bättre resultat, säger Alois Vacelet.

Trefaldige Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell är en av dem som direkt föll för skidan. Han valde att åka långloppet Marcialonga på Carbon Skate Lab efter bara två dagars tester.

-Jag har aldrig förut kört en tävling i klassisk stil på skateskidor, men de gled så bra i våra tester och det var en riktigt skön känsla att staka på dem, så jag valde att tävla med dem.

salomon.com

DELA DETTA INLÄGG