Sense mantra

Salomon lanserar ny lättviktssko för dedikerade löpare

Sense mantra En av vårens största nyheter 2013 är Sense Mantra, en lättviktsko för trail running med syftet att hitta det mest naturliga löpsteget och med lagom dämpning för många mils löpning på både asfalt och i tuff terräng.

Låg vikt: Sense Mantra har sitt ursprung från den ultralätta skon S-Lab Sense som tillsammans med Kilian Jornet har vunnit Western States 100, ett av världens mest utmanande ultralopp. Uppdraget vid framtagningen var att den skulle vara lätt, lätt och lätt. Med Sense Mantra har man lagt till några få element för att få den något bredare för att passa som sko för dagliga träning. Något mer dämpning, något mer skyddande och något längre OS Tendon* för att återskapa mer energi i steget.

Naturligt löpsteg

Sense Mantra tar Natural Motion-konceptet långt mycket längre än andra på marknaden. Både i hur skon skyddar och återhämtar foten, men också ur ett passformsperspektiv. Ett skyddande material, så kallad ”Profeel Film” skyddar foten från stenar och annat som kan skada foten undertill. ”Sense Endofit” ger en sockliknande passform. Enligt många har Sense-skorna den absolut skönaste passformen på marknaden. En sko som ”kramar” foten och som i princip kan användas utan strumpor. Sense Mantra har också ett modiferat Quicklace snabbsnörningssystem liksom ett nytt mjukt flexibelt material på skons utsida. Ovansidan är av mesh och den både andas och torkar utomordentligt bra.

Sense Mantra är för löparen som vill använda en teknik där tyngdpunkten ligger mitt på foten fram till tån, d.v.s. ”midfoot to forefoot striking”. En energibesparande teknik där hälen inte sätts i och där man med fördel tar fler och kortare steg, vilket resulterar i bättre balans och mer ork.

Cirkapris: 1 300 kr

www.salomon.com

DELA DETTA INLÄGG