Salomon-BBR

Salomon lanserar nästa generations alpina skida – BBR

Salomon-BBR Salomon lanserar nu en helt ny skida som är en utveckling av den traditionella carvingskidan. Nästa generations alpina skida heter BBR och är designad av legenden och skiddesignern Bertrand Krafft, alias BeBeR. En överdimensionerad och surfbrädeliknande nos ger ett extremt skönt flyt utanför pisten. Detta i kombination med en avsmalnande midja och bakdel som ger en kort svängradie och bra grepp även för åkning i pisten och på hårdare underlag. BBR går nästan inte att jämföra med tidigare alpina skidor. Inspirationen har hämtats från vind- och kitesurfing för att överföra samma frihetskänsla och flyt till skidåkningen med bra grepp oavsett underlag.

Känslan av att surfa ner för backen ska infinna sig vid åkning i såväl lössnö som på hårdare underlag. Den unika V-formade designen med en mjuk främre del i kombination med en hårdare midja och bakdel gör BBR-skidans prestanda till två skidor i en.

Bli testpilot för BBR

Ta chansen och var med och tävla om att bli testpilot för BBR. Den 17 november har Salomon Brand Store ett butiksevenemang på Norrlandsgatan 18 i Stockholm. Där ges mer information om BBR och det finns också möjlighet att ansöka om att bli testpilot. Mer information om butiksevenemanget kommer snart att finnas på Salomon Brand Stores Facebooksida. Möjlighet att testa BBR kommer även ges i ett BBR Testcenter, ett ombyggt härbre, som kommer att finnas hela säsongen på Sälfjällstorget i Sälen. Öppettider tors-lörd kl: 10-14 (vecka 2-6 fre-lör kl: 10-14). Vid testcentret kommer det även finnas en Jibbpark (för de som gillar trix och hopp) där det arrangeras ett evenemang varje vecka för alla barn. BBR Testcenter kommer även åka på turné till andra anläggningar i Sälen, Åre, Funäsdalsfjällen, Vemdalen och Björnrike under högsäsong.

BBR finns i två versioner. 8.9 som ger mer fartstabilitet och isgrepp och 7,9 som passar den
mindre erfarne åkaren tack vare enklare konstruktion.

BBR 8,9 finns i längderna 166, 176 och 186 med midjemåttet 88. Pris: 6000 kr.
BBR 7,9 finns i längderna 149, 159, 169 och 179 med midjemåttet 79. Pris: 5 000 kr

DELA DETTA INLÄGG