TransAlpine30

Produkttest: Deuter Trans Alpine 30

Deuter Trans Alpine 30 Vi har fått chansen att testa Trans Alpine 30, en cykelryggsäck som även visar sig ha många fler användningsområden tack vare ett komfortabelt bärsystem och många små praktiska funktioner.

Trans Alpine är utformad för mountainbike men kan användas till i princip vad du vill, något som gjort ryggsäcken mycket uppskattad av sina användare. Den har ett rymligt övre fack och ett undra fack som även det sväljer en del. Skiljeväggen mellan facken kan lätt öppnas om tillgång till ett större förvaringsfack önskas. I det övre facket finns det två separata fickor ett där du till exempel kan förvara träningskläder och ett anpassat för ett treliters vätskesystem. Det finns dessutom utterligare ett fack närmast ryggen där det döljer sig en sittdyna, som kommer till användning lite då och då, problemet är bara att komma ihåg att du faktiskt alltid har den med dig.

På utsidan finner du ytterligare att antal förvaringsmöjligheter. Utöver de två meshfickorna på sidan döljer sig där ett smalt fack perfekt för kartan, på utsidan av det övre facket fästerdu enkelt cykelhjälmen och  på det nedre facket kan cykellyset förvaras och fästas. I höftbältet finns två plastmeschfickor, en på vardera sida och på framsidan finns ytterligare ett fack där värdesaker och lite annat smått och gott kan förvaras. Under ryggsäcken hittar du dessutom det integrerade regnskyddet som har kommit väl till användning denna regniga sommar och höst och som med sin klara färg och reflexförstärkning gör att du syns när det börjar skymma. Mycket förvaring blir det i en så pass kompakt ryggsäck som faktiskt Trans Alpine 30 är. Det uppskattas av oss och säkerligen av många andra.

Väl på plats på ryggen så sitter den efter lite justering mycket bra och trots några kilos packning så märks inte rygsäcken särskilt mycket. Deuter airstripes kallas bärsystemet/ventilationen och den upplevs fungera helt okej. Du blir varm och svettig vid aktivitet, men airstripes hjälper dig i alla fall en bra bit på vägen mot behagligare träning.

Är du på jakt efter en mångsidig ryggsäck för lite längre cykelturer, en dagstursäck vid lättare friluftsaktiviteter eller en ryggsäck för dig som behöver ha med dig en del prylar i ditt dagliga arbete så ska du absolut ta en närmare titt på Trans Alpine 30. Det var det vi efterfrågade innan produkttestet och det var precis det vi fick.

Vikt: 1230 g
Volym: 30 liter
Mått: 53/34/24 (H/B/D) cm

Rekommenderat pris för Trans Alpine 30 är 1199 kr

  • De många förvaringsfacken
  • Mångsidigheten, detta är så mycket mer än bara en cykelryggsäck
  • Regnskyddet
  • Bra bärkomfort
  • Öppningen på höftbältesfickorna hade gärna fått vara lite större
  • Innan den är perfekt inställd glider den gärna upp på ryggen vid cykling. Så var noga.

Fler bilder på ryggsäcken publiceras senare.

www.deuter.com  

DELA DETTA INLÄGG