KidComfortII

Deuter Kid Comfort II

KidComfortII Under sommarmånaderna har vi testat Deuters bärstol Kid Comfort II. En mycket bekväm och uppskattad bärstol för såväl barn som bärare.

Tidigare i år utsågs Kid Comfort II till testvinnare i Utemagasinets test och nyfikenhet väcktes bland småbarnsföräldrarna i redaktionen och under sommaren så användes Kid Comfort II i både vått och torrt i olika miljöer för att få ett så mångsidigt intryck av bärstolen som möjligt.

Vi börjar med att gå igenom sittdelen för barnet. För bästa sittkomfort för barnet så är det viktigt att börja med att ställa in sittdelen så att de sitter i en bra höjd och att axelremmarna stämmer. Efter lite justeringar är det ordnat och barnet kan sättas på plats. Axelremmarna knäpps ihop nere i grenen och det finns även en bröstrem så att barnet sitter säkert. Framför barnets haka finns en mjuk löstagbar och tvättbar kudde som gör det bekvämare för barnet att luta huvudet, när det tröttnat på utsikten och vill vila.

Bärsystemet kan liknas med bärsystem på avancerad vandringsryggsäckar. Det är lätt att justera efter bärarens längd, det ventilerar bra och det kraftiga anatomiskt formade höftbältet som följer höftens rörelse avlastar axlar och rygg mycket bra. Detta medför att du utan problem kan använda bärstolen långa perioder utan att bli trött.

Utöver god sittkomfort för barnet och bra bärkomfort för bäraren så är Kid Comfort II full av små finesser. Stödbenet är rejält och stabilt, men trots det är det viktigt att kom ihåg att aldrig lämna barnet i stolen. Förvaringsutrymmet under barnet är 18l stort på sidan och bakom ryggen på barnet finns flera praktiska fickor och på höftbältet finns en ficka för till exempel kamera. Det finns även plats för ett 2-liters vätskesystem. På ryggsäcken finns även reflekterande detaljer.

Som separat tillbehör finns ett sol- och regnskydd. Framförallt solskyddet är mycket uppskattat och skyddar barnet mycket bra. Regnskyddet som placeras på solskyddet är aningen litet och skyddar i princip bara huvud och armar. Det är synd att detta är ett tillbehör som måste köpas vid sidan av. Deuter borde överväga att ha med detta som ett tillbehör inkluderat till ryggsäcken direkt vid köp. Bärstolens rekommenderade pris är 1999 kr.

Vikt: 2950 g
Maxvikt barn + packning: 22 kilo
Volume: 18 liter
Storlek: 66 / 38 / 32 (H x W x D) cm
Material: Deuter-Ripstop 210 / Deuter-Ballistic
  • Bekväm för barnet och det är lätt att sätta i och lyfta ur barnet
  • Mycket bra bärkomfort
  • Känns robust och säker
  • De många förvaringsfacken
  • Sol- och regnskydd borde vara standard

www.deuter.com

DELA DETTA INLÄGG