1-Cover Z12-2013 Marc-Daviet

Petzl Sirocco – ny superlätt klätterhjälm

1-Cover Z12-2013 Marc-Daviet Petzl Sirocco är så lätt att du knappt känner att du har den på. Med sina 145 gram väger den nya klätterhjälmen från Petzl hälften så mycket som en traditionell klätterhjälm. Extra plus till den färgstarka hjälmen för hög komfort, bra ventilation och hållbarhet. Upplev känslan att klättra med en superlätt hjälm som ändå tål slag, fallande sten och is. Bara att njuta.

Petzl Sirocco är marknadens lättaste hjälm som är designad, utvecklad och godkänd för klättring enligt UIAA:s standard CE EN 12492. Hjälmen är tillverkad i ett enda stycke och materialet är expanderande polypropylene – ett slagtåligt plastmaterial som är anpassningsbart och formar sig efter ditt huvud.

Petzl Sirocco finns i två storlekar och de är rejält tilltagna. En fördel för dig som kan ha svårt att få plats med en mössa under hjälmen vid tidiga vår- och höstklättringar och klättring i is-fallen. Hjälmen har en hög impact zone som gör att den ser lite konformad ut. En egenskap som gör att hjälmen står emot smällar och skyddar dig från fallande sten och is. Hjälmens deformationsmaterial gör att den återgår till sin ursprungsform efter tryck eller slag. Bra ventilation gör hjälmen bekväm och behaglig att använda.

Ett nytt magnetlås gör att du stänger hjälmspännet med en hand. Praktiskt när du behöver den andra handen till annat. Det finns fästen för pannlampa, Vizion visir och plats för batteriet.

A73-SIROCCO-small Fakta Petzl Sirocco

Storlekar: 48-56 cm (stl 1) och 53-61 cm (stl 2)
Färg: Orange
Vikt: 145 gram (stl 1), 165 gram (stl 2)
Garanti: 3-års
Material: Expanderande polypropylene – ett slagtåligt sk deformationsmaterial.
Standard: CE EN 12492, UIAA.

Rekommenderat cirkapris: 995 kronor
(Finns i butik i början av maj)

DELA DETTA INLÄGG