Outdoorians – nytt klädmärke för outdoorälskare

Outdoorians - mens polo shirt - blackOutdoorians är ett nytt svensk klädmärke med visionen att göra livet för outdoorälskare både bekvämare och snyggare. Lanseringen startar med en universell pikétröja i högpresterande merinoull.

”Vi saknade en tröja som både var snygg och hade den komfort och prestanda som krävs vid till exempel vandringar. Att den skulle vara gjord i merinoull var givet från start, utgångspunkten var att ta fram ett plagg som vi själva ville ha”, säger Christian Borg som är en av Outdoorians grundare.

Produkter tillverkade av ull från merinofår ger en rad fördelar mot vanlig ull och andra material. Unika egenskaper som uppnås är att tyget luktar inte, det håller värmen bättre, det torkar snabbare, det är mjukare och skönare.

Grunden i hur detta är möjligt är att varje enskilt strå i ullen från merinofår är mycket tunnare än vanlig ull. För att få kallas merinoull brukar det anses att tjockleken måste vara åtminstone 23-24 microns. I Outdoorians produkter används bara den mest exklusiva varianten av merinoull från Nya Zeeland, på 18,9 microns.

”Valet föll på att starta med en stilren svart pikétröja. Den funkar att ha på sig inomhus, utomhus och på jobbet såväl som på toppturen. Man måste inte klä ned sig när man går ut i naturen”, avslutar Christian.

Första kollektionen av tröjorna finns nu ute för försäljning via webbshop: www.outdoorians.tictail.com

DELA DETTA INLÄGG