OR W Alibi Jacket Peacock Turq

Outdoor Research Alibi Softshells med Ventia Hybrid konstruktion – Den perfekta blandningen

OR W Alibi Jacket Peacock Turq Isklättring och alpin bergsbestigning utgör äkta belastningstest för människa och material. Genom regelbunden träning kan alpinisten hålla sig fit och optimera sin performance på is och berg. Vad gäller kläderna måste utövaren blint kunna lita på sina produkter. De extremt robusta jackorna och byxorna i Alibi Linie från Outdoor Research är skapade för sådana höga anspråk.

Den tekniska materialblandningen i Ventia Hybrid konstruktion gör jackorna och byxan vind- och vattentäta på just de ställen, där en alpinist är som mest utsatt för fuktighet och gör dem särskilt andningsaktiva på de ställen där han svettas mest. Alibi – den perfekta Outdoorline för alpinister och extremidrottare med höga ambitioner. 

Vid isklättring och bergsbestigning krävs att sportsmannen har en mycket god kondition, mod ambitioner och teknik är av vikt, för att kunna utöva sporten säkert och suveränt. Men även rätt equipment och kläder av högsta kvalitet spelar en avgörande roll. Outdoor Research har just detta som utgångspunkt och har med sin Alibi Line tagit fram de passande textila materialen för en anspråksfull Outdoor insats.

När det går brant uppåt vid ett fruset vattenfall eller jättestora istappar krävs det klätterjärn och speciella ishackor för att kunna förskaffa sig fäste i det frusna vattnet. Det kan alltid droppa uppifrån. Därför kräver klättraren kläder, som både hindrar fuktigheten från att tränga in och håller värmen. Outdoor Research Alibi Jacket för kvinnor och män erbjuder här det perfekta skyddet med Ventia Hybrid konstruktion. Softshell jackan är vind- och vattentät på axlarna och kapuschongen, just där det kan bli riktigt fuktigt på en alptopp. Den häller alltid alpinisten torr och varm, för på de här ställena finns det på insidan dessutom ett värmande trikåfoder. För att överskottsvärmen skall kunna transporteras utåt under ansträngande uppstigningar, är ärmarna och båldelen extremt andningsaktiva och vattenavvisande. Den här kombinationen gör alltså jackan till det idealiska plagget vid en nerisad klippa, vattentät överallt där den kraftigaste fukten slår emot klättraren utifrån och särskilt andningsaktiv överallt där sportsmannen svettas mest. Kapuschongen som kan ställas in i två steg är naturligtvis hjälmkompatibel och kan tas av om så önskas.

Precis som jackan befinner sig de slitstarka Alibi Pants för män med samma namn i sin rätta miljö i alpina områden. I den här modellen kombineras också vattenavvisande, andningsaktivt Softshell med vattentätt laminerat Ventia Softshell. På bakdelen är Ventia Softshell fodrad med fleece och förblir angenämt varm även under en välförtjänt sittpaus på en kall klippa. Optimal rörelsefrihet garanteras av den tekniska designen och den anatomiskt utformade knädelen. Ytterligare features: isydda fickor på sidorna, ficka på låret, benslut med blixtlås, kantskydd, öglor, med vilka byxbenet kan fästas vid stöveln och en fästhake för skobandet.

www.outdoorresearch.com

 

{gallery}gallery/or_alibi:100:100:0:0{/gallery}

 

DELA DETTA INLÄGG