men1

ODLO Evolution Light

men1 Evolution Light är en del av Odlos stora utbud i Evolutionserien där ni även hittar plagg med ändelsen Cool, Warm och X-Warm. Detta gör att du har funktionella kläder oavsett om det är varma sommardagar eller riktigt kalla vinterdagar. Vi blev ombedda att testa en t-shirt och ett par boxershorts från Lightserien, något vi givetvis tog chansen att göra.

Odlos Evolutionserie lanserades 2008 och har sedan dess utvecklats till att idag innehålla en mängd olika plagg. T-shirten och boxershortsen vi har testat är av samma modell som som ni nyligen kunde tävla om här på I Love Outdoor.

Det första intrycket du får när du öppnar en kartong innehållande en Evolution produkt är faktiskt tudelat. Dels så så ser du en direkt att det är en produkt där mycket omtanke lagts på detaljer i sömmar och vävteknik men du slås även av hur liten den är. Men den mycket goda elasticiteten gör att det inte är några problem och när t-shirt och boxershorts bärs så är de mycket bekväma och den teknik som använts gör att t-shirten ”kramar” om kroppen vilket leder till en mycket bra fukttransport och andningsförmåga.

De olika zonerna ni kan se på sidan av magen och på axlarna förbättrar andningsförmågan ytterligare och är integrerade utan sömmar i plagget. Detta är en produkt för hela året men som under de kallare månaderna kräver aktivitet för att du inte ska frysa. Både t-shirt och boxers användes vid ett par tillfällen inomhus under lugnare förhållanden och då blev du som användare kall trots att ett värmande mellanlager bars ovanför t-shirten. Det kändes bokstavligen hur t-shirten andades.

Om du däremot springer, åker skidor eller gör någon annan aktivitet så får du en helt annan upplevelse. Då får produkten verkligen komma till sin rätt, likaså ordet funktionsplagg. För Evolution Light fungerar vilket medför att vi upplever att även prestationen kan bibehållas på en högre nivå under en längre tid. Passformen är som sagt mycket bra och ger god rörelsefrihet. Det enda som kan påpekas är att t-shirten vid något tillfälle rullades fållen i midjan upp då ett mellanlager användes ovanpå t-shirten.

Precis som t-shirten så håller boxershortsen samma klass, de har zoner för ökad funktion, tight passform och sitter väldigt bra. Båda plaggen är tillverkade i syntetiska material men håller sig ändå hyggligt luktfria vid användning något som annars kan vara ett problem för plagg i liknande material.

Detta är högpresterande plagg som har det rekommenderade priset 699 kronor när de säljs ihop. Odlo representeras i Sverige av International Sportswear Company och vi tackar dem för möjligheten att genomföra detta test.

Håll även utkik efter nästa produkttest från Odlo som tar en närmare titt på 1/2 zip Evolution Warm.

www.odlo.com | www.internationalsportswear.se

DELA DETTA INLÄGG