hood s

Aclima Hood Sweather – mångsidig och värmande

hood s Efter en seg start på vintern så gavs det äntligen tillfälle att testa Aclima Hood Sweater i sitt rätta element. Hood Sweater är utan tvekan ett plagg designat för många förhållanden men som gör sig allra bäst som lager två när tempraturen kryper ner mot noll eller minus.

Hood Sweater ingår i WarmWool som är Aclimas mest populära serie kläder. Det är tillverkat av Total Easy Care (TEC) behandlad Merinoull, något som gör materialet extra mjukt. Kroppslukt sätter sig inte i plaggen som dessutom har mycket god isoleringsförmåga om du skulle bli fuktig. Enligt Aclima så är WarmWool är valet för dig som gillar att vara utomhus när temperaturen kryper under noll. Med ull närmast huden har du sörjt för god värmebalans. Något som vi helt och fullo instämmer i.

Det absolut första som slår en när Hood Sweater testas för första gången är hur pass varm den är trots att den är så tunn (200g/m2), svaret är att den uppvärmada luften från kroppen själv får göra en del av jobbet då materialet inte är så tätt vävt och därför binder den varma luften. I jämförelse med plagg i samma tjocklek från konkurenter som har testats så är skillnaden markant.

Det som är unikt med Hood Sweater är balaclava som kan bäras på tre olika sätt. På det första sättet används den inte alls och då har du en rundhalsad tröja med huvan hängades på ryggen. Detta tack vare att balaclavan inte är fastsydd fram. Alternativ två är att använda den som en hög värmande krage och alternativ tre är att ha den som balaclava. Valmöjligheten som detta innebär gör att du mycket smidigt kan justera den efter de förhållanden moder natur erbjuder. Ett tydligt exempel var under en långfärdsskridskotur där huvan inte alls anvädes i medvinden och i motvinden var den höga kragen ett perfekt skydd över hals och haka. Värt att påpeka är att balaclavan i sig värmer långt över förväntan. Vid en tidigare skridskotur blev det kallt om öronen under mössan som användes och planen var att använda balaclavan och mössan tillsammans för att återfå värme. Men den tighta passformen på balaclavan gjorde att det räckte med enbart den och mössan hamnade istället i jackfickan.

Hood Sweater har även en magficka praktisk att värma händer i vid paus, förvara mindre saker i eler varför inte en liten vattenflaska som inte får frysa. Ärmarna är försedda med tumhål och de är väl tilltagan i längd vilket medför god rörelsefrihet utan att det stretchar emot. Däremot så hade vi gärna sett att ryggen var något längre då den vid några tillfällen gled upp och släppte in lite kyla.

Detta är en mycket skön tröja att bära och balaclavan, de mycket goda värmande egenskaperna och den streetsmarta designen gör att den är värd sina 790 kr som är det rekommenderade priset. Tröjan finns numera alltid nära till hands och används under en mängd vitt skilda aktiviteter. Hood Sweater finns i flera olika färgkombinationer och även för damer och barn (450 kr) som det visas exempel i galleriets två sista bilder.

  • Tunn men värmande
  • Bra armlängd vilkt ger bra rörelsefrihet när tumhålen används
  • Balaclavan värmer mycket mer än vad man tror
  • Aningen kort rygg

www.aclima.no

DELA DETTA INLÄGG