shirt crew neck

Aclima WoolNet – välventilerat och värmande

shirt crew neck

Tillsammans med Aclima Hood Sweater har WoolNet Shirt Crew Neck testats under diverse aktiviteter. Woolnet är ett nätunderställ i merionoull som ger mycket god andningsförmåga men som även är mycket värmande och behagligt att bära.

Aclima WoolNet är ett nätunderställ i 120 grams merinoull. Med en mycket god “andningsförmåga”. Det är ett plagg för dig med varierande aktivitetsnivå och som inte har en varm dusch inom räckhåll… Kroppslukt trivs som bekant inte i ull. Plagget är mycket lätt och behagligt att bära. Sidor, axlar, armbågar och knän har ribbstickning för bättre komfort. Plaggen har genomgått en Total Easy Care behandling som gör att de inte kliar och som minskar problemet med krympning. I korta drag så är det så Aclima själva beskriver produkterna i WoolNetsortimentet och utifrån de premisserna genomfördes testet.

Mot huden så är WoolNet mycket behaglig passformen är mycket god. De delar som inte är i nät bidrar inte bara till extra komfort, de är förmodligen också en högst bidragande orsak till att förlänga underställets livslängd, framförallt över armbågen och i axel och halspartiet. Även den generöst tilltagna längden uppskattas då den är lätt att stoppa in innanför byxlinningen och det ger behaglig extra värme över akterpartiet. Att plagget andas mycket bra är med tanke på konstruktionen kanske inte så förvånande och det gäller även på de ribbstickade partierna. Alla extra luftfickor som nätkonstruktonen bidrar med gör att värmen behålls bättre än på alla merinounderställ som undertecknad har provat.

Den absolut bästa användarupplevelsen av denna underställströja har hittills bjudits under en längre långfärdsskridskotur i cirka åtta minusgrader som både erbjöd härlig medvind och lagom besvärlig motvind. Utanpå Shirt Crew Neck användes Aclima Hood Sweater och Fjällräven Kalfjäll Softshell Jacket och samarbetet mellan dessa var perfekt. Tre tunna lager sett till årstiden men trots att det svettades en hel del så gjorde ullet sitt jobb och höll mig lagom varm. Fukttransporten från understället ut till lager två och sedan vidare till jackan var också mycket imponerande. WoolNet har inte använts under en längre tur men under ett flertal olika aktiviteter utan att tvättas och efter användning och vädring så luktade understället precis som utlovat ingenting.

WoolNet rekommenderas av Aclima till medel/hög aktivitet där det krävs lite extra isolering året runt – som fjällturer, längdskidåkning, jakt och toppturer. Lägg till långfärdsskridskor i listan och den är än mer komplett. Att bära ett nätunderställ är kanske inte så vackert, men det är väldigt effektivt och varmt rekommenderat inför kommande äventyr. Priset för Shirt Crew Neck är 599 kr och det är välinvesterade pengar.

WoolNet finns för både herr och dam i storlekarna XS-XXL och ett kollage för de övriga produkterna i Woolnetserien ser ni i galleriet under den stora bilden.

  • Ventilerar otroligt bra
  • Den väl tilltagna längden
  • Värmer mycket bra
  • Inget, detta är en mycket bra produkt!

www.aclima.no

DELA DETTA INLÄGG