helium-2-jacket-outdoor

Helium II – Minimalistisk och slitstark jacka från Outdoor Research

Vi har testat Helium II Jacket från Outdoor Research som med sina 180 gram är en riktig lättviktare perfekt för såväl intesiva som lugnare aktiviteter. Trots den låga vikten så kompromissar Outdoor Research inte på detaljerna och material.

helium-2-jacket-outdoor Outdoor Research Helium II Jacket är en uppdaterad version av sin föregångare. Utöver detaljer så är den 6 % lättare, har 10% bättre andningsförmåga och 30% bättre skydd mot vatten än originalet. Den är tillverkad av 2,5 lagers Pertex® Shield+ DS som står emot 20,000 mm vattenpelare och har en ventilationsförmåga på 20,000 gr/m/24 h. Materialet är mjukt och följsamt och är inte alls så prasslig som så här pass tunna material ibland kan upplevas.

Dragkedjan är vattenresistent med vindslå bakom och även dragkedjan vid bröstfickan är vattenresistent. Sömmarna är tejpade och jackan har en full justerbar huva som skyddar bra mot vind, regn och rusk. Ärmarna har elastiska muddar som gärna skulle kunna ha varit lite tightare för något bättre skydd.

Helium II har funnits med vid alla möjliga tillfällen under sommaren och den har vist sig vara en mycket bra kamrat att ha vid snabba väderomslag. Då den kan packas ner i en inbyggd packficka på insidan av jackan längst ned vid sidan av dragkedjan så tar den minimal plats i packningen och du kan utan problem lägga den i topplocket eller sidofacket på ryggsäcken, haka fast den på klätterselen eller ha den i jobbväskan. Förmodligen kommer du inte ens märka att du har den med dig fören den behövs. Helium II Jacket är en kameleont som passar i mängder av vädersituationer, även tuffa förhållanden där både väder och tung packning sliter på materialet. En detalj, en väldigt liten sådan, som verkligen har uppskattats är att den räfflade ytan på det du håller i när du drar upp dragkedjan. Du har ett otroligt bra grepp där varken dåliga väderförhållanden eller handskar gör att du slinter. Genomtäkt!

180 gram väger jackan i storlek L för herrar, M för damer väger 156 gram och det rekommenderade priset är mycket prisvärda 1799 kr. För de pengarna får du en lättviktsjacka som klarar tuffa förhållanden, har genomtänkta detaljer och som tar väldigt liten plats när den är nerpackad i sin inbyggda packpåse. Det skulle kunna jobbas lite mer på passformen i armarna, men utöver det så är Helium II Jacket en jacka som rekommenderas till alla som behöver en jacka vid högintensiva aktiviteter men även behöver en parhäst när vädret slår om på väg till jobbet eller under shoppingturen.

  • Vikten
  • Packstorleken
  • Slitstark
  • Prisvärd
  • Armsluten

{gallery}gallery/helium2:80:80:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG