IMG 3282

OAC Skates – Finskt skridskohantverk

IMG 3282 Finska OAC Skates presenterade sina modeller på Swesport och deras sortiment och smarta lösningar imponerade.

OAC Skates som var finalist i årets ISPO Brand New Award med sin skridsko Long Tour har ett skridskosortiment som passar allt från den glade amatören till den riktigt inbitne. Kust Long Tour som syns på flera av bilderna i artikeln är en handgjord skridsko tillverkad i lättvikts nanokomposit som passar alla isförhållanden. Skridskon har en skidbas (det blåa som syns på bilden) vilket gör att skridskon glider lättare om isen är snöbelagd. Utöver ISPO-finalisten så finns bland annat lättviktsskridskon Carbon Racer som är världens första skridsko med NNN NIS bindningssystem, den färgglada Prophet serien som kan ses som skridskon för den stora massan samt ispik och stavar.

Bindningen som syns på huvudbilden är utvecklad av OAC och tillåter åkning med lös häl med alla typer av kängor.

Samtliga skridskor är tillverkade i Finland och konstruerade enligt det patenterade OAC Low Profile som gör att skenan har vissa likheter med stålkanterna på skidor. Vi hoppas kunna presentera ett test av någon av OAC:s skridskor innan isen lossnar.

Edit 10/2: Under ISPO blev det klart att Sportwin AB kommer bli ny distributör för OAC Skates i Sverige. Mer information om priser uppdateras senare.

www.oac.fi

{gallery}gallery/oac_skates:80:80:0:0{/gallery}


DELA DETTA INLÄGG