canada shirt

Nypremiär för en robust klassiker

35 år efter lanseringen av den bekväma klassikern har nu Fjällräven återinfört Canada Shirt i kollektionen. När modellen började säljas 1976 blev den snabbt en favorit i många friluftsgarderober. Och det är inte så konstigt: ullskjortan är ett mångsidigt och funktionellt friluftsplagg som enkelt kan anpassas efter olika förhållanden.

Skjortan som friluftsplagg är på stark frammarsch igen. Allt fler återupptäcker mångsidigheten i plagget som kan varieras på ett smartare sätt än underställ och tröjor – ärmarna kan kavlas upp och fronten öppnas helt när värmen stiger under aktivitet. Och vid snåla vindar kan kragen vikas upp för att skydda nacken. Skjortan har också fickor för förvaring av det du snabbt vill komma åt – praktiskt på resan och ute i skogen.

Sydd i mjuk, funktionell ullblandning är Canada Shirt ett attraktivt plagg som passar perfekt under långa dagar utomhus – lätt, varm och isolerande även i fuktigt tillstånd. Den är gjord i en bekväm överdimensionerad modell av det slag som brukar kallas skogshuggarskjorta, med tryckknappar i fronten, på manschetterna och ficklocken. Bröstfickorna är lite lägre placerade än på andra skjortor för att vara lättare att nå. Canada Shirt kan bäras för sig, som en lätt skjortjacka, eller som ett isolerande mellanlager under vanliga skalplagg.

Pris: från 999 kr
Färger: Dark Grey och Red
Storlekar:S – XXL

www.fjallraven.se

canada shirt

{gallery}gallery/canada_shirt:100:100:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG