WG2GPS Orange

Nya vattentäta kameror från Pentax

WG2GPS Orange Pentax lanserar Optio WG-2 och Optio WG-2 GPS, två robusta digitala kompakt­kameror. Förutom en vattentät, dammtät och stötsäker konstruktion, erbjuder de avsevärt förbättrad bildkvalitet med högre känslighet, samt filminspelning i full HD.

De nya kamerorna är utrustade med bakgrundsbelyst CMOS-bildsensor, vilket ger lägre brus när kameran är inställd på höga känsligheter (upp till ISO 6400), samt en bildbehandlings­motor i teknikens absoluta frontlinje. Kamerorna fungerar utmärkt för fotografering med hög käns­lighet, exempelvis på kvällar och nätter eller i inomhusarenor med svag belysning. Sam­man­­taget leder detta till att betydligt skarpare bilder med mindre störningar än hos tidigare modeller.

Vidare har kamerorna 16 effektiva megapixel, filminspelning i full HD (H.264 inspelnings­format med 1920×1080 pixlar), högupplöst antireflexbehandlad LCD-monitor som fungerar även i starkt solsken och ett kamerahus som är vattentätt ner till tolv meters djup (enligt specifikationerna IPX8 och JIS Class 8).

Optio WG2-GPS är utrustad med en nyutvecklad GPS-modul som med all sannolikhet kommer att uppskattas av många natur- och resefotografer. Den inbyggda klockan korrigeras automatiskt för lokal tid och loggfunktionen följer fotografens rörelser.

Kamerorna är stöttåliga och konstruerade för att klara ett fall från 1,5 meters höjd. De fungerar även i kyla, ner till tio minus grader.

Bland finesserna finns höghastighetsfotografering med uppspelning i slowmotion och intervallfilmning. I läget Digital Microscope aktiveras sex led-lampor runt objektivet för optimal belysning av motivet. Även populära funktioner som ansiktsigenkänning där upp till 32 ansikten identifieras på 0,03 sekunder och Smile Capture finns, liksom 16 automatiska motivprogram.

Optiken har 5x optisk zoom från 28 mm vidvinkel (motsvarande i 35mm formatet) vilket gör att kameran täcker de allra flesta fotograferingsfunktioner. Även dubbla sensorer för fjärrkontroll ingår.

Pentax Optio WG2 och Optio WG2-GPS blir tillgängliga i handeln från mars månad där de kommer att kosta ca 2,899 kr respektive 3,299 kr.

{gallery}gallery/pentax-wg2:80:80:0:0{/gallery}

www.pentax.se

DELA DETTA INLÄGG