AbiskoLightweight 52039-525

Nya tältserien Abisko Lightweight – låg vikt och hög komfort

AbiskoLightweight 52039-525

Lätt och starkt är ledorden för Fjällrävens nya tältserie Abisko Lightweight som har utformats för att spara vikt och ge minsta möjliga vindfång. Abisko Lightweight finns för 1, 2 och 3 personer. De är lätta att slå upp, ger hög komfort och fungerar lika bra på fjällvandringen som i låglänt terräng under vår, sommar och höst.

Abisko är ett gemensamt namn på en ny serie vandringsprodukter från Fjällräven. Här finns förutom tälten även en ryggsäck, byxor och shorts – alla lätta, smidiga och mångsidiga produkter för ett aktivt uteliv.

Abisko Lightweight 1 är ett enbågs solotält medan två- och tremansmodellerna är lätta och starka tunneltält, samtliga med vindstabil konstruktion för tresäsongsbruk. De är utformade för uteliv där låg vikt och praktiska funktioner står i fokus, särskilt vandring där alla besparade gram underlättar färden samtidigt som plats för packning och matlagning ger trivsel åt nattlägret.

För tunneltälten har Fjällräven utgått från populära tältmodellen Akka Shape och uppgraderat den med nya mått och detaljer. Därför har till exempel innertältet gott om plats för de vanligaste liggunderlagen på marknaden, och den stora absiden (förtältet) sväljer enkelt ryggsäckar och andra prylar. Tack vare en ny vävteknik med tredubbel ripstop har vi kunnat göra väven i Abisko Lightweight ännu starkare och samtidigt mycket lätt. Den har också en utmärkt UV-resistens samtidigt som den håller formen i vått och fuktigt väder.

www.fjallraven.se

DELA DETTA INLÄGG