Nya Optimus Polaris – Opti-fuel kök

Nya Opti-fuel köket Optimus Polaris låter dig aldrig gå hungrig. Då köket går på gas, fotogen, bensin, diesel och flygbränsle kan du vara säker på att hitta bränsle till Polaris, oavsett var i världen du befinner dig.

Tack vare att köket går på så många olika typer av bränslen kan det användas oavsett säsong och väder. Det medföljande vindskyddet håller lågan brinnande när du lagar mat på vindpinade platåer. De integrerade stödbenen ger bra stabilitet tack vare att de är så korta och då ger mycket låg tyngdpunkt vilket minskar risken för att kastrullen välter brännaren.

Polaris är utrustad med bränslepumpen Flipstop™ som både rensar brännaren på bränsle och som tömmer bränslebehållaren helt så att inget går till spillo. Gängan på bränslepumpen har samma diameter som en gasflaska vilket gör att man enkelt kan växla mellan gas och flytande bränsle utan att tappa bort lösa nipplar.

När köket drivs med gas kan man även välja att vända upp och ner på gastuben vilket ger extra tryck i brännaren men också gör att man kan använda köket i låga temperaturer då gas normalt sett inte är så tillförlitligt.

Som sin halv-syster Nova har också Polaris en ”magnetic needle” dvs en själv rensande nål som gör att man samtidigt som man använder köket också kan rensa ut skräp ur brännarhuvudet.
Köket ska användas med en Optimus bränsleflaska på 0,4, 0,6 eller 1 liter. Flaskan är avsedda för förvaring och trycksättning av flytande bränsle. De är härdade och har en epoxibelagd insida som gör dem lämpliga även för spritbränslen. Flaskan har en barnsäker kork.

Teknisk beskrivning kök:

Effekt: 4200 W (flytande bränsle) 3300 W (gas)
Vikt: 475 g (inklusive pump)
Mått packad: 140 x 80 x 65 mm
Koktid: ca 3,4 min / l vatten (flytande bränsle) eller ca 4 min /l vatten (gas)
Bränslen: Gas, bensin, kemiskt ren bensin, fotogen, diesel, flygfotogen

Teknisk beskrivning flaska:

Volym: 0,4 l, 0,6 l eller 1,0 l
Vikt och mått:
120 g (0,4 l) – 168 x ø 66 mm
159 g (0,6 l) – 217 x ø 73 mm
242 g (1,0 l) – 272 x ø 80 mm
Material: Stål

Optimus Polaris levereras med:

  • Brännare med anslutning till gas/flytande bränsle
  • Flipstop™-pump som rensar brännaren på bränsle och tömmer bränslebehållaren helt
  • Smörjmedel
  • Reservdelar
  • Vindskydd
  • Packväska
  • Bruksanvisning

DELA DETTA INLÄGG