Roc Noir Down Sweater 2

Nya dunjackor från Tierra värmer skönt i vinter

Roc Noir Down Sweater 2 När kylan bitit sig fast på våra breddgrader håller Tierras nya dunjackor, Roc Blanc Down Jacket och Roc Noir Down Sweater värmen. Lätta, varma dunjackor i snygga färger som funkar såväl till vardags som på en expedition i Himalaya med extrema väderförhållanden. Dun är en naturlig produkt som isolerar värme på ett helt fantastiskt sätt. Tierras “Boxkonstruktion” med avsaknad av genomsömnad gör dessutom dessa jackor extra varma med bibehållen låg vikt.  

Roc Blanc Down Jacket – lätt, smidig och varm dunjacka. Anpassad för tuffa expeditioner men fungerar lika bra till vardags. Smart boxkonstruktion utan genomsömnad som gör denna jacka extra varm. Bra fickor, justerbar hjälmhuva och förstärkta axlar, armbågar och ärmslut.

Material: Pertex Microlight. Foder: 95 % dun, 5 % fjädrar, Dunfyllning: 700 CUIN 
Färg: Black, Oil Green (herr) och Wine Red (dam)
Storlek: Herr S-XXL, Dam XS-XXL
Pris:  4499 SEK (Herr), 4399 SEK (Dam)

Roc Noir Down Sweater – Lättviktsvariant av dunjacka med samma materialkvalitet och komfort som de tjockare expeditionsvarianterna men något mer figursydd. Används som antingen isoleringsplagg eller  ytterplagg. Förstärkta axlar och ärmar samt två bra fickor för förvaring. Packas i sin egen ficka.

Material: Pertex Microlight Foder: 95 % dun, 5 % fjädrar, Dunfyllning; 700 CUIN
Färg: Black, Oil Green(herr) och Wine Red (dam)
Storlek: Herr S-XXL, Dam XS-XL
Pris: 2499 SEK

Om dun från Tierra
Tierra arbetar exklusivt med en duntillverkare i världen och alla inblandade i tillverkningskedjan har signerat Tierras uppförandekod. Tierra är måna om att tillverkningsprocessen följer de strikta regler som tagits fram för att säkerställa en god djurhållning, slakt och hantering av dunet. Regelbundna kvalitetskontroller genomförs på plats i samarbete med kontrollanter från Fjällräven. Det godkända dun som ska användas till just Tierras dunjackor transporteras i förseglade säckar märkta med Tierras namn, först till separat torkning och sedan till tvätt med miljömärkt schampo, vidare till ny torkningsprocess och kvalitetskontroll. En komplicerad process, men bra för djur, människa och miljö i det långa loppet.

www.tierra.se 

{gallery}gallery/tierra__roc_h12:100:100:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG