Nikwax – Tent & Gear Solarproof, väder- och solskydd för din utrustning

nikwax tent gear Nikwax har en mängd olika produkter för att skydda och behandla din utrustning. Vi har testat Nikwax Tent & Gear Solarproof. En produkt som ska förlänga livslängden på din utrustning, i detta fall ett Hilleberg Nallo 3 GT som med sina snart 10 år på nacken aldrig har impregnerats eller behandlats efter inköp.

Nikwax Tent & Gear Solarproof kan användas på en mängd olika produkter så som ryggsäckar, markiser, anoraker, väskor och som i det här faller tält. Idén bakom produkten är att den ska tillföra ett skydd mot UV-strålning som kan slita hårt på material och vattenavvisande behandlingar som exponeras i solen. Den gör även att den behandlade ytan blir vattenavvisande.

Valet att applicera Tent & Gear på ett tält föll sig naturligt då vi i samband med att vi fick en förfrågan om att testa produkten skulle ut på några dagars kajaktur. På ett tält så är det väldigt lätt att använda denna produkt. Slå upp tältet på en lämplig yta, spänn duken väl, applicera rätt mängd beroende tältets storlek, låt det stå några minuter, torka bort eventuella överflödiga rester, låt det torka, sedan är det klart. Värt att tillägga är att det kan göras även på vått material.

Det hela är en mycket enkel och snabb process och produkten lämnar inga synliga spår efter sig utöver att den behandlade tältduken ser mycket nyare och fräschare ut och ingen förändring till det negativa märktes heller på duken när det gäller smidighet. Det uppskattas såklart.

Den förlängda livslängden tack vare UV-skyddet är ju trots allt lite svårmätt. Så hur konstigt det än låter att hoppas på regn under kajakturen så var det det som fick gälla, men då enbart för att se om behandlingen hade någon effekt. Regn kom det och faktiskt vid rätt tillfälle. Det vill säga när tältet var uppslaget. Regnet kom dock under nattetid/tidig morgon, men när vi steg upp så gick det ändå att se en tydlig skillnad på hur vattnet runnit av tältduken gentemot innan behandling då de tio åren utan extra behandling hade satt sina spår. Alltså: Lite regn, men trots det ändå ett gott resultat.

Vi rekommenderar denna produkt då den är så otroligt lättarbetad, den stärker ytan och får den att se ny och fräsch ut igen och den ger ett bra vattenskydd.

Nikwax Tent & Gear Solarproof är vattenbaserat och fritt från flourkarboner och säljs i flaskor om 300 ml och kosar ca 140 kr ute i handeln. Till ett Hilleberg Nallo 3 GT och tält i liknande storlek så går det åt ca en och en halv flaska.

Mer information om produkten hittar ni på www.nikwax.com

DELA DETTA INLÄGG