CottonProof

Nikwax lanserar nya Cotton Proof

CottonProof I juli lanserade Nikwax en ny och förbättrad version av Cotton Proof, ett impregneringsmedel för alla bomullskläder och annan utrustning i bomull.
 
Nikwax Cotton Proof är enkelt att använda i tvättmaskinen hemma och gör alla bomullstyger vattenavvisande så att du håller dig varmare och torrare när du råkar ut för en regnskur. Med den nya, förbättrade och tre gånger mer koncentrerade versionen får användarna inte bara ett ännu bättre fungerande medel utan också mer för pengarna.
 
Nuförtiden är favoritbyxorna på promenader och vandringar under vår och höst ofta tillverkade av en blandning mellan bomull och syntetmaterial. Det blir också alltmer populärt att använda vindjackor i bomull på sommaren. När det regnar suger tyger av ren eller blandad bomull vanligtvis åt sig en hel del vatten. Kläderna blir blöta, tunga och kalla. En enkel impregnering med Nikwax Cotton Proof tillför Durable Water Repellency (varaktigt vattenavstötande behandling) som gör att kläderna suger åt sig mindre vatten, torkar snabbare och blir mycket skönare att ha på sig.
 
Nikwax grundare, Nick Brown, sade vid lanseringen på OutDoor-mässan: ”Alla har vi någon gång råkat ut för en regnskur när vi varit ute i vandrarbyxor och fått stå ut med kalla ben och genomblött tyg som gör det svårt att röra sig. Inte alls skönt!  Med Nikwax Cotton Proof håller man sig behagligt torr längre utan att behöva dra på sig tunga regnbyxor.”
 
Cotton Proof har tagits fram särskilt för att behandla bomulls- och bomull/polyester-tyger.  Det ger fibrerna i tyget en flexibel vattenavstötande yta som släpper igenom luft. Därmed fortsätter dina kläder att andas som förut, stöter ifrån sig vatten bättre och suger upp mindre vatten.
 
Precis som man kan förvänta sig sätter Nikwax alltid konsumentsäkerheten främst. Nikwax är det enda etablerade materialvårdsföretaget på marknaden som aldrig har använt fluorkarboner (PFC) eller aerosol. Nikwax Cotton Proof har tagits fram för att leva upp till samma höga säkerhetsstandarder som alla Nikwax-produkter.
 
NYA Nikwax Cotton Proof kommer att finnas att köpa i påsar om 50 ml. En påse räcker för att impregnera ett plagg. För mer info kolla in filmen: http://www.youtube.com/watch?v=jTP_l4Dye6k

www.nikwax.com

DELA DETTA INLÄGG