Nikwax lanserar Down Wash Direct för behandlat och obehandlat dun

Nikwax, världsledande i eftervård av friluftsprodukter, lanserar idag Down Wash Direct, den första produkten inom eftervård som är framtagen för att rengöra och maximera prestanda för både obehandlat och behandlat dun.

Nikwax Down Wash Direct Nikwax har utvecklat Down Wash Direct speciellt för det allt växande utbudet av behandlade, vattenresistenta dunprodukter. Dun är mycket effektivt som isoleringsmaterial, men det förlorar snabbt sina isolerande egenskaper när det blir blött. Vattenresistenta dunfyllningar, som Nikwax Hydrofobhic Down (NHD), tar hand om problemet.

För att återställa prestandan efter upprepad användning kräver behandlat dun särskild omsorg. Smuts, olja och andra föroreningar leder till att den vatten-resistenta förmågan minskar med tiden. Down Wash Direct återuppbygger dunets prestanda genom att rengöra, återuppbygga isoleringsförmågan och återställa den vattenavvisande förmågan hos dunkläder och dunsovsäckar.

Down Wash Direct minskar också vatten-upptagningsförmågan hos obehandlat dun och upprätthåller eller förbättrar den vattenavvisande förmågan hos yttertyget.

– Det här är en lösning som friluftsmänniskor kommer att använda för att se till att deras behandlade dunprodukter alltid presterar som det är tänkt. Down Wash Direct är den mest effektiva produkten för denna viktiga produktkategori, säger Nick Brown, Nikwax grundare och VD.

Down Wash Direct bygger på marknadsledande Nikwax Down Wash och är framtagen för både obehandlat och behandlat dun, liksom gås- och ankdunprodukter. Tester med ledande behandlat dun visar på ett överlägset resultat.

Nikwax arbetar enbart med dunleverantörer som är engagerade i ethical sourcing. Liksom alla Nikwax-produkter är även Down Wash Direct PFC-fritt och vattenbaserat för lägsta miljöpåverkan.

Down Wash Direct finns tillgänglig i butik efter sommaren.

www.nikwax.com

DELA DETTA INLÄGG