icebreaker-gt-w

Närmast kroppen med Icebreaker

icebreaker-gt-w Icebreaker skapar oanade möjligheter i skidspåret, slalombacken, på mountain bike turen eller i löparspåret med sina base layer i merinoull. Underställen kommer i flera olika utföranden och färger och håller dig varm samtidigt som de andas och gör att du inte känner dig fuktig närmast kroppen.

Icebreakers base layer produceras i tre olika gramvikter, som indikerar mängd merino i gram per kvadratmeter,150, 200 och 260 gram, beroende på vilka väderförhållanden som gäller. GT base layer 200 är Icebreakers paradunderställ, ett base layer som passar för all sorts träning, tyget innehåller 3 procent lycra som gör att plaggen sitter bättre runt kroppen. Icebreaker har till hösten 2011 även tagit fram bodyfit 200+ ett undertäll i 100% merinoull i flera färger och mönster som även kan användas i en aktiv vardag utanför skidspåret.

För Icebreaker handlar allt om relationen till naturen och till människan. Fördelen med merinoull är att plaggen blir lättskötta, mjuka, snabbtorkande och håller värmen. Merinoullen är också ett naturmaterial som hela tiden andas samt är luktresistent och är miljövänligt nedbrytbart. Icebreaker tillverkar sina egna tyger som ger alla plagg en hög finish.

Icebreaker arbetar aktivt med att vara så transperanta som möjligt i sin hantering av merinoullen och hur den framställs. Därav tog de 2008 fram BAACODE – en unik kod som hjälper konsumenten att spåra plaggets härkomst. Koden sitter på en grön tag inne i plagget och kan läggas in på icebreaker.com för att få reda på mer om plagget, information om merinofarmen, fårens levnadsförhållanden och hela tillverkningsprocessen.

www.icebreaker.com

{gallery}gallery/icebreaker_base:80:80:0:0{/gallery}


DELA DETTA INLÄGG