tilta q jacket

Några av Haglöfs många vårnyheter

tilta q jacket Under våren släpps en mängd nyheter från Haglöfs inom de flesta av deras produktsortiment. Här nedan presenteras ett litet urval av dessa.

Tilta Jacket

Tilta Jacket är utvecklad för att också passa trekking i lite varmare miljöer där man samtidigt är i behov av ett komplett väderskydd. Jackan passar även bra för aktiviteter med lite högre puls där andningsegenskaper, låg vikt och packvolym är viktiga egenskaper. Tilta Jacket är mångsidig och gränslös – precis som en Haglöfs- produkt ska vara. Jackan är tillverkad i GORE-TEX® Active Shell. Tilta Jacket syns på bilden till höger.

Krios / Lethe Q
Krios och Lethe Q är i grunden samma ryggsäck, där Krios är herrmodellen och Lethe Q dammodellen. Haglöfs har lagt ner ett omfattande utvecklingsarbete för att kunna erbjuda en ryggsäck med optimal komfort och funktionalitet för både män och kvinnor, vilket särskilt märks på rygglängden, samt höftbältets och axelremmarnas utförande. Båda modellerna finns i två storlekar – Krios i 28 och 40 liter, Lethe Q i 28 och 35 liter – samt i tre olika färger.

De större modellerna av Krios och Lethe Q använder sig av en uppdaterad lättviktsversion av bärsystemet ContactTM som med lätthet kan justeras i höjdled. En 4 mm ramkonstruktion ger en lätt men samtidigt stabil ryggsäck. Ventilerade axelremmar ger ökad komfort vid aktiviteter i lite högre tempo. Vätskesystemet har en utvändig placering mellan ryggkudde och säck vilket gör det enklare att fylla på vätska. Vid ett eventuellt läckage rinner vätskan ut genom dränagehålet utan att blöta ner packningen. Krios och Lethe Q innebär också återkomsten för en klassisk Haglöfs-konstruktion för att fästa tillbehör som exempelvis vandringsstavar – hålbandet. En flexibel och mycket stark fästteknik. Ryggsäckarna delar formspråk och materialval med sina större syskon, den uppmärksammade trekking-ryggsäcken Oxo och den nya Zolo.

 

Lizard Pant / Q Pant
Haglöfs populära soft shell-shorts, Lizard Short, har till våren 2012 fått ett storasyskon i Lizard Pant. Med en DWR-behandlad bluesign®-godkänd FlexAbleTM 4-vägsstretch är Lizard Pant en soft shell-byxa som erbjuder hög komfort, låg vikt, bra andande förmåga och samtidigt en god vindresistens. Lizard Pant är en mycket tekniskt skuren fast med en smal och stilren profil. Den passar till en mängd olika aktiviteter som trekking, scrambling och klättring. Med den nya byxan kan Haglöfs erbjuda en komplett Lizard- familj i soft shell som genom sina funktionella egenskaper passar utmärkt på sommaren.

Observe
Observeserien består av tre olika skomodeller. Observe Mid GT är en halvhög hiking-sko med ovandel i slitstark vattenavvisande polyester med Gore-Tex® Extended Comfort-membran som säkerställer vattentäthet och god andningsförmåga. En perfekt hiking-sko under sommarmånaderna.

Observe GT är en normalhög och lätt sko som delar materialegenskaper med Observe Mid GT. En mycket mångsidig sko för såväl skogs- som stadsmiljöer. Observe är en lätt sko med mycket goda andningsegenskaper. Ovandelen är i vattenavvisande Polyester 3D- mesh. En mycket skön sko för vandring i skog och i stad under sommarmånaderna. Samtliga skor finns i både herr- och dammodeller. Detta är resultatet av samarbetet med ASICS. Jämfört med traditionella hiking-skor är de mjukare och lättare, vilket för användaren innebär ökad komfort och uthållighet.

www.haglofs.se

{gallery}gallery/haglofs120120:100:100:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG