IMG 3147

Maloja ger dig Alp Appeal

IMG 3147 Maloja var för oss helt okänt fram till dagarna innan Swesport när den digitala katalogen för nästa vinter dök ner i mailboxen. Vi besökte givetvis deras monter för att titta på deras mycket spännande och stundtals djärva kollektion.

Maloja har fått sitt namn efter en dal i Schweiz, där grundaren Peter Rauber tillsammans med ett gäng kamrater hade en otrolig helg för många år sedan. Lössnö i mängder, vindstilla, strålande sol och alltsammans helt för sig själva. Efteråt när gänget hade speciella upplevelser tillsammans eller var för sig, ringde de varandra och sa: ”Yesterday, I had a ”MALOJA” again!”. Maloja blev det självklara namnet på det nya klädmärket och sedan starten 2004 har utvecklingen gått spikrakt uppåt. Surfarna har Billabong, brädåkarna har Burton och nu har vi som cyklar, gillar fart, action och naturen vårt Maloja. Peter Rauber,brukar säga att han inte vill göra klädmärke nummer 21 som liknar andra. Han vill skapa nummer 1, i en ny stil; multi purpose sport fashion.

 

Maloja gör kläder för oss som multisportar, cyklar, springer och åker skidor. Kläder för oss som ställer höga krav på funktion, kvalitet och stil. ”Malojans” vill vara aktiva, snygga, varma och torra i naturens fantastiska värld, men också på stan, hemma eller över en öl i goda vänners lag. Varje kollektion har ett tema. SOUL IN THE WOODS var namnet på den första kollektionen med inspiration från skogen och detta kommer alltid att vara ”Malojas själ” med symboler som träd och skog. Årets kollektion går under namnet ALP APPEAL.

SWIP som är den svenska distributören av Maloja och de har försett oss med en kort bildtext till några av bilderna längst ner i artikeln.

  • Enzian Snow är en softshelljacka i högsta kvalitet för alla oss som gillar att vara snygga. Nästan alla fjällfunktioner är bortprioriterade men ack så snygg i stan…2100.-. Finns i 6 olika färger.
  • Alvra Shirt finns i 6 färger och kostar 900.-. Tänkt som lager två eller ytters vid löpning och skidåkning. Vackert, fantasifullt mönster av Malojas egen ”surfare” Niculin. Finns också som jacka.
  • Sunrose Snow Jacket, görs i 6 olika färgkombinationer. Framsida på kropp och ärmar är vindskyddade, baksidan ventilerar. Pris 1500.-. Jackan ingår i en serie av plagg för överkroppen med lite olika funktion. Serien är tänkt att användas som lager två eller som ytterplagg vid många olika fysiska aktiviteter som tex cykling, löpning och skidåkning.
  • Bosco teknisk jacka för hårt åkande, finns i 9 olika färgkombinationer. 3 lagers Sympatex med alla de funktioner som en skidjacka ska ha, 4800.-.
  • Sambuco Ski teknisk byxa för hårt åkande. Finns i 6 olika färger. Alla tekniska funtioner som en skidbyxa ska ha, 4000.-.
  • Naret, finns i 5 olika färgkombinationer. Ingår i en serie för överkroppen där det dessutom finns matchande tights. Denna jacka är utan vindskydd snygg och praktisk till träningsrundorna, 1100.-

www.maloja.de

{gallery}gallery/maloja_produkter:80:80:0:0{/gallery}


DELA DETTA INLÄGG