lundhags exa pjaxa

Lundhags EXA – skridskorevolutionen!

I och med att vinterns produkter från Lundhags har nått butikshyllorna så finns nu även långfärdsskridskon EXA tillgänglig. En revolutionerande produkt tillverkad i ett enda stycke.

EXA är tillverkad av mycket starkt rostfritt svenskt stål och har en unik S-profil som syns på bilderna nedan. Att den är tillverkad i ett enda stycke ger utöver bättre dämpning och mycket god iskontakt den positiva effekten av att inget i själva skridskon kan gå sönder. Efter cirka 18 månaders produktutveckling finns nu EXA på marknaden. Skridskon kommer säljas i två versioner för lätta (Spirit) respektive tyngre åkare och går att fås med eller utan bindning. De färdigborrade hålen ska passa de flesta bindningarna på marknaden.

Lundhags skriver följande på sin hemsida hemsida:

”EXA-skridskons unika s-profil bidrar inte endast till en skridsko som du kan lita på. Den öppna profilen ger dessutom en behagligare åkning. Våra tester visar t. ex. att de vibrationer som uppstår vid skenans kontakt med isen vandrar upp och ut horisontellt, istället för rakt upp i benen på åkaren.

S-profilen innebär också att varje skär kräver mindre kraft. Det beror på att när man börjar sitt skär, lägger på en kraft neråt, lagras en del av energin i s-profilen och släpps iväg när man släpper trycket mot skridskon.”

En mycket spännande produkt som helt klart väcker habegäret till liv.

EXA utan bindning kostar 1000 kr.
EXA med NNN BC bindning kostar 1700 kr.

www.lundhags.se

lundhags exa pjaxa

{gallery}gallery/lundhags-exa:80:80:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG