27183-320

Lätt att bära tungt – med nya vandringsryggsäcken Abisko

27183-320 I 50 år har Fjällräven gjort ryggsäckar för alla typer av uteliv och äventyr. Alltid med samma fokus på stryktålighet, tidlöshet och bekväm funktion. Nu lanserar vi ytterligare en blivande favorit – ryggsäcken Abisko. Lätt, smidig och mångsidig är Fjällrävens nya ryggsäck som är gjord i återvunnen nylon. Med smal siluett, bekvämt bärsystem och avskalad design som håller ner vikten passar den lika bra på fjällturen som under långresan. Sommar som vinter.

Abisko är en smäcker ryggsäck för resor och uteliv året runt. Abiskos 55 liters säck väger strax under 2 kg och 75 liters säcken väger knappt 2,5 kg. Ryggsäcken passar extra bra på turer i kuperad miljö och fjäll där smidighet, hållbarhet och låg vikt är eftertraktade egenskaper. Den smala siluetten ger gott om svängrum för stavarna under skidturen eller vid resor med tåg och buss i välbefolkade miljöer jorden runt. Abisko finns i både dam- och herrmodell och i flera storlekar. För dam finns säcken i 55 och 65 liter, för herr i 55, 65 respektive 75 liter.

Bärsystemet har en bekväm ryggpanel som enkelt justeras efter rygglängden. På damsäckarna är bärsystemet anpassat efter kvinnors anatomi. Även höftbälte och axelremmar är ergonomiskt utformade och avlastar skönt. Höftbältet har tvåvägs- justering framtill för enkel hantering och dessutom en smart stretchficka för småsaker.

Värt att veta om Abisko
Modellen är toppmatad med snölås och höjbart lock med två rymliga fickor. En stor öppning på fronten underlättar vid packning och ger god översikt över innehållet. Extra förvaringsutrymme för till exempel sandaler eller överdragskläder finns i den stora frontfickan, och i de elastiska sidofickorna ryms en vattenflaska eller en 1-liters termos. Dessutom finns det en invändig säkerhetsficka.
Alla dragkedjor har stora, greppvänliga dragkläppar för enkel hantering även med handskar på. Andra uppskattade detaljer är visselpipan på bröstremmen, reflexdetaljer och regnskydd. För att passa både större och mindre packningar har ryggsäcken utrustats med kompressionsremmar och flera flexibla fästen för utrustning. Därför finns det till exempel hålband i sidan och fästpunkter för vandringsstavar på fronten. Kompressionsremmarna i sidan kan knäppas om för att fästa exempelvis ett liggunderlag framtill på säcken.

Färg:
Red/Oxred samt Dark Grey/Black för dam.
Dark Grey/Black och Tarmac/Dark Olive för herr.

Pris: från 2 000 kr.

www.fjallraven.se

{gallery}gallery/fjallraven_abisko:80:80:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG