epoch-full L

Kikare och portabel strömförsörjning från Brunton

epoch-full L Bruntons historia började redan 1894 då uppfinnaren D.W. Brunton lanserade precisionskompassen Pocket Transit som ett alternativ till dåtidens skrymmande mätutrustningar. Sedan dess har mycket hänt och Brunton är idag ledande inom optik, bärbara strömförsörjning och avancerad kompasser och mätinstrument.

Brunton har delat in sina kikare i tre olika serier. Epoch är toppserien, Eterna ligger i mellanregistret och Echo är företagets bassortiment. Epochmodellerna finns som fullformatkikare (rekommenderat pris 14950 kr) och kompaktkikare (rekommenderat pris 7950-8450 kr). Fullformatkikaren använder högkvalitativa glas och är den enda tillverkaren i världen som använder SF-glas i en kikare. Kompaktkikaren ryms i fickan och har ärvt många egenskaper från sin storebror.

Eterna kan klassas som instegskikare för fågelskådare och ligger i prisklassen 3250-6650 kr beroende på modell. Prismaglaset är behandlat med multibeläggningen Emerald Fire som ger mycket bra bildkvalitet.

Echo finns i sex olika utföranden och kostar mellan 800 och 3500 kr. Enligt brunton själva så är detta baskikaren som imponerar även på proffsen då den har funktioner som aldrig tidigare funnits i segmentet.

Utöver kikarna så finns även ett brett sortiment av bärbar strömförsörjning. Antingen via laddningsbara ack, via solenergi eller en kombination av dessa. Power Storage serien kan laddas med företagets solpaneler, i bilen eller hemma och finns i tre olika storlekar. Den minsta modellen visas på den näst sista bilden och kostar 575 kr, väger 120 gram och har tillräckligt med kraft för att ladda din mobiltelefon. Bland solpanelerna hittar vi de Solaris-serien som kan vikas ihop för att lätt kunna transporteras och den mycket tunna Solarroll-serien som kan rullas ihop. Solaris finns i fem storlekar där den största mäter hela 62″ och den minsta som är utrustad med USB är 47 cm lång. Priserna varierar mellan 1450 och 12500 kr. Solarroll finns i tre olika storlekar och kostar mellan 3500 och 6500 kr.

Det finns många fler produkter och massor att skriva så den nyfikne bör besöka www.brunton.com för att ta reda på mer om kikarnas specifikationer och mycket mer.

{gallery}gallery/brunton-products:80:80:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG