konken-no2

Kånken No. 2

konken-no2

Älskad ryggsäcksklassiker nu i nya rustika material

Ryggsäcken Kånken skapades 1978 för att hjälpa till att förebygga ryggproblem bland skolbarn och har med tiden blivit en av Fjällrävens mest populära produkter. Nu släpps en version av Kånken i robust G-1000 HeavyDuty med läderdetaljer.

Dagens Kånken är i princip samma produkt som den allra första modellen, även om det finns fler färger och storlekar att välja på. Något som dock tidigare aldrig ändrats är väven Vinylon F – förrän nu, när Fjällräven släpper en specialversion inom produktserien Numbers.

Kånken No. 2 är sydd i G-1000 HeavyDuty, en extra kraftig variant av Fjällrävens slitstarka friluftsmaterial, med handtag och detaljer i naturfärgat läder. Materialet kan vaxas med Grönlandsvax för extra skydd mot väta och slitage och får en fin patina med tiden. Den medföljande sittdynan är även den i G-1000 HeavyDuty med stoppning – till skillnad från originalets som är i skumplast.

Utformningen av packutrymmen är desamma som på ursprungsmodellen; ett rymligt huvudfack med stor öppning som gör det lätt att packa i och ur exempelvis en pärm eller bärbar dator. Dessutom finns två sidfickor och en dragkedjeförsedd frontficka. Sittdynan förvaras i en ryggficka och ger stadga och komfort samtidigt som väskans innehåll inte pressar mot ryggraden. De smidiga, justerbara axelremmarna är i polypropylen.

Kånken No. 2 finns i butik sommaren 2014.

http://fjallraven.se

DELA DETTA INLÄGG