rogen green

Hilleberg the Tentmaker introducerar tresäsongerstält

rogen green Hilleberg the Tentmaker, välkända för sina fyrasäsongers lättviktstält av högsta kvalitet, presenterar i maj 2012 de första tresäsongerstälten för användare som inte är i behov av fyrsäsongsfunktioner men som prioriterar styrka och låg vikt.

Modellerna heter Anjan 2 och 3 är tunneltält baserade på det prisbelönta och välbeprövade Nallo medan Rogen, som är ett kupoltält för två personer som är inspirerat av den populära föregångaren Allak.

”Det finns definitivt ett behov av lättviktstält som är anpassat efter de användare som är ute vår, sommar och höst och som tillgodoser de hårda krav på stabilitet och styrka som ställs i det ombytliga vädret i den svenska fjällvärlden och vi är väldigt glada över att kunna tillhandahålla en utmärkt lösning till våra kunder.” säger Rolf Hilleberg, VD på Hilleberg the Tentmaker. ”Våra nya tresäsongerstält är inte bara ”sommartält”. De är designade och utvecklade som våra övriga tält med beprövade lösningar och material. Med vår nya väv Kerlon1000 kan vi sänka vikten ytterligare men samtidigt behålla hög rivstyrka.”

Anjan och Rogen har 9 mm stänger och Kerlon1000 som yttertältsväv, vilket har en rivstyrka på 10 kg, för att kunna möta de olika väderförhållanden som råder i den skandinaviska fjällvärlden under de snöfria månaderna då vädret kan svänga från solsken till regn, vind och kyla på ett ögonblick. Trots detta är de båda modellerna förvånansvärt lätta: Anjan 2 och 3 är ca 25% lättare än föregångaren Nallo, med en packvikt på 1,7 resp 1,9 kg. Rogen har en packvikt på 2,0 kg, vilket är ca 35% lättare än fyrsäsongstältet Allak.

Precis som Hillebergs alla fyrsäsongerstält har Anjan och Rogen stängerna på utsidan av yttertältet för att ge tältkonstruktionen maximal styrka. Det sammankopplade inner- och yttertältet gör det enkelt och smidigt att sätta upp samt möjliggör separat användning av inner- och yttertält.

Pris:
Anjan 2: 4950 kr
Anjan 3: 5500 kr
Rogen: 6950 kr

Läs mer om tältens detaljer på www.hilleberg.se

{gallery}gallery/hilleberg_3s:100:100:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG