Saitaris - foto Magnus Brogren

Hilleberg Saitaris

Saitaris - foto Magnus Brogren Från Hilleberg kommer Saitaris, ett innovativt, rymligt och mycket starkt självstagande tält som är konstruerat för att klara de svåraste förhållandena eller för dig som vill ha lite extra komfort.

Yttertältsväven i Saitaris är i Kerlon 1800, stängerna är på 10 mm och i kombination med kupolkonstruktionen innebär detta att tältet är mycket robust och kan klara både stark vind och snöbelastning. Hilleberg skriver att det är framför allt Saitaris konstruktion som gör att det skiljer sig från andra tält. Det innovativa stångsystemet innebär att två längsgående stänger som är fästade i hela kanaler placeras över tältets tak och två sidostänger i trekvartslånga kanaler läggs över de båda längsgående stängerna. Den nedre delen av sidostängerna fästs med krokar och alla fyra stängerna fästs med samma stångåtdragare som finns i företagets tunneltält, vilket gör att stängerna blir korrekt åtdragna och ger tältet optimal strukturstyrka. Det här systemet skapar ett oerhört robust, ovanligt rymligt kupoltält som utan svårighet kan resas av en person, också i hårt väder.

Utöver detta så har Saitaris samma konstruktion med förlängd absid som tunneltältet Keron GT, vilket ger både mycket stort utrymme i absiden och längsgående ventilation.

Tältet har hela 5 kvadratmeters golvyta och de båda absiderna adderar ytterligare 4.2 kvadrat. Imponerande!

Saitaris har ett rekommenderat pris på 13 800 kr, har plats för 4 personer, väger 6.4 kilo och finns i de klassiska färgerna grön och röd. Detta är ett tält att använda i utsatt terräng ovanför trädgränsen, vid baslägret eller under krävande friluftsliv i mycket tuffa förhållanden. Med sin självstagande konstruktion så passar den såväl kajakpaddlare som skidåkare.

www.hilleberg.se

{gallery}gallery/hilleberg-saitaris:80:80:0:0{/gallery}


DELA DETTA INLÄGG