12-77-thickbox large

HEATSTICK- Ett revolutionerande värmesystem

HEATSTICK är ett revolutionerande värmesystem för vatten, frystorkad mat och personlig hygien under extrema klimatförhållanden där effektivitet, säkerhet och prestanda är allt. Produktens radikala design och patenterade flamfria värmeteknik värmer från insidan och ut, vilket gör HEATSTICK immun mot väder och vind.

Vi är vana vid att bära med oss olika sorters utrustning för att värma t ex vatten ute i naturen. Genom att använda HEATSTICK istället minskar man både volym och vikt på packningen samt att man kan värma vätska medan man t ex går. Total vikt är 641 gram inklusive flaska och neprenskydd.

Eftersom HEATSTICK är integrerad i vattenbehållaren, kan du använda den på alla typer av underlag och ytor, inklusive hänga upp den eller färsta på ryggsäcken. Systemet tar endast upp 0.1 liter (3.40 fl. oz.) av volymen i behållaren och den flamfria värmetekniken använder bara gas och syre. Restprodukter är koldioxid (CO2) och vattenånga (H2O). Ingen av dessa kommer i kontakt med det vatten som upphettas när som helst.

HEATSTICK har inbyggd övertrycksventil som förhindrar att övertryck byggs upp i behållaren när temperaturen ökar. Vi har tyvärr inga exakt uppgifter om hur lång tid det tar att värma vatten.

Priset för detta system ligger på ca 2,800 kr. Ett tiopack FuelSticks kostar ca 540 kr och varje klarar att värma mellan 6-9 liter vatten.

www.heatgear.dk

{gallery}gallery/heatstick:60:60:0:0{/gallery}

12-77-thickbox large

DELA DETTA INLÄGG