patagonia10

Gore-Tex tillbaka i Patagonias klädkollektion

patagonia10 I somras anslöt sig W. L. Gore till Bluesignstandarden, något som ledde till att Patagonia nu återigen syr upp jackor och byxor i Gore-Tex

Patagonias höst och vinterkollektion är riktigt stor och vi begränsar oss här till några få av de nya jackorna och nyheterna i Ultralight Down Serien.

Super Alpine Jacket är tillverkad i trelagers Gore-Tex Pro Shell och är designad för långa, kalla dagar på berget. Huvan som är justerbar har plats för hjälm. Det patenterade Touch Point System i huvan stänger ute regn och snö. Frontfickorna är anpassade för att kunna användas med klättersele och ryggsäck och ”vecken” på framsidan gör att fickorna kan expanderas. Detta utan att extra sömmar behövs. Jackan väger 499 gram och det rekommenderade priset är satt till 600 Euro.

Super Pluma Jacket är även den tillverkad i trelagers Gore-Tex Pro Shell och designad för att passa alpinisten som vill ge sig ut på långa turer. Huvan är liksom på Super Alpine Jacket justerbar och har Touch Point System. Vikten är 419 gram och rekommenderade priset är 500 Euro.

Utöver dessa två jackor finns byxor, skid-/snowbordjackor i Gore-Tex Performance Shell.

Patagonias Ultralight Down Serie blir i höst större och Ultralight Down Shirt (167,26 g) som vi tidigare skrivit om får sällskap av Ultralight Down Jacket (240,97 g) och Hoody (283,5 g). Vi kände och klämde en del på dessa produkter under mässan och känslan är att de i princip inte väger någonting. Yttermaterialet är ett strakt 10-denier ripstop nylon och dunfyllningen har 800-fill-power.

I dunsegmentet kommer även en åkpåse för barn att finns samt två olika parkas för damer. En i Ultralight serien som kan ses på den sista bilden samt en längre variant kallas Downtown Loft Parka.

Ett stort tack till personalen från Roswi som ställde upp som modeller!

www.patagonia.com

{gallery}gallery/patagonia_goretex:80:80:0:0{/gallery}


DELA DETTA INLÄGG