geomate-jr-geocache

Geomate Jr – Skattjakt för hela familjen

geomate-jr-geocache Varför inte aktivera familjen med en skattjakt? Den nygamla trenden med geocaching har fått nytt liv och då framför allt för de mindre i familjen.

Geomate Jr är en liten färgglad handhållen GPS för under 1000-lappen som med enkla instruktioner som ”Gå ut” och ”Slå på” räcker för att äventyret ska vara igång. Skärmen är tydlig och visar direkt vid uppstart en pil med avstånd till närmaste geocache.

Den kan även ge ledtrådar om gömstället som till exempel ”under en sten”, ”högt uppe i ett träd” eller på ”botten av en sjö”. I Geomate Jr kan man även få tips om storlek, terräng och svårighetsgrad på cachen.

Med endast tre knappar sköter man funktioner som visar antal tagna cacher, kompass och hur man ”hittar hem”. Den visar också värden för longitud, latitud och höjd.

Geomate Jr är förladdad med ca 200.000 cacher gömda i Europa. Vill man leta efter fler cacher i övriga världen måste man köpa till en USB-kabel för hela 450 kr men kan då ladda ner och föra över fler från www.geocaching.com. Dessutom kan man genom datakopplingen personifera GPSen med sina egna inställningar.

Rekommenderat butikspris för Geomate Jr är: 995 kr

DELA DETTA INLÄGG