barplockare

Förbered dig för bär- och svampsäsongen redan nu

barplockare Det Norrköpingsbaserade företaget Hooked On Nature var på Swesport och visade upp sitt sortiment som gör bär- och svampplockarlivet enklare.

Hooked On Nature är ett ungt företag och grundaren Kerstin Gunnarsson kom på idén om en hopfällbar bärplockare under en fjällvandring sommaren 2008. Bärplockaren ser ni på den stora bilden. Företagets övriga sortiment består av svampkniv i orange eller svart, lingonväska, svamp/bärväska, ryggsäck och ett hopvikbart sittunderlag.

Bärplockaren som har ett rekommenderat pris på 299 kr har en karbinhake som gör att den kan fästas i bältet eller på ryggsäcken. Den rymmer 1,2 liter bär och är 120 gånger 140 mm när den är hopfällt. Vikten är 160 g. En mycket smidig produkt som passar så väl entusiasten som den som någon gång då och då får ett bärplockarinfall. De mjuka gafflarna är skonsamma mot bären och den har även testats med mycket gott resultat på vinbärsbuskar.

De övriga produkterna är som sagt anpassade för bär och svamp. Svampkniven importeras till exempel från Italien tack vare det extra hårda borstet som gör rengöringen av svampen enklare.

Hooked On Nature har idag ca 90 återförsäljare i Sverige.

När säsongen är kommen så plockar vi fram bärplockaren och testar den på såväl blåbärs-, lingon- och vinbärsbuskar.

www.hookedonnature.se

{gallery}gallery/barplockare:80:80:0:0{/gallery}


DELA DETTA INLÄGG