fēnix 3 – Garmins® mest kompromisslösa klocka någonsin

jfyq7c7odz6eke7eljck Garmin presenterar nu fēnix 3, en sportig klocka för krävande atleter och outdoor-entusiaster med en ny EXO™-antenn för både GPS och GLONASS. fēnix 3 har funktioner som stödjer ett brett utbud av sportaktiviteter, allt ifrån avancerad konditionsträning, triathlon, cykling, skidåkning till vandring. Med en ny, tunnare och sportigare design och kvalitetsdetaljer såsom rostfri boettring, högupplöst färgskärm och smarta aviseringar, är fēnix 3 också en klocka man kan använda till vardags.

När fēnix 3 är ihopkopplad med en kompatibel smartphone skickar den smarta notiser, väderprognoser och mycket mer. fēnix 3 finns i tre stilrena varianter, Silver, Grå och Premium Safir, som har en reptålig, välvd safirlins och ett armband i rostfritt stål för de mest krävande atleterna.

– Med tåliga material i en robust design och med avancerade funktioner är fēnix 3 den perfekta klockan för den som lever ett aktivt liv, säger Martin Resch, produktchef för Garmin Outdoor.

– De innovativa funktionerna som kopplar ihop klockan med nya ConnectIQ appar, ger användarna det bästa en GPS-smartwatch kan erbjuda.

Kompromisslös design

fēnix 3 har en cool och atletisk design med överlägsen kvalitet. Den finns i tre varianter – Silvermed rött band och kristallins, Grå med svart armband kristallins och Safir med rostfri länk och välvd safirlins. Alla tre modeller har den nya innovativa EXO™-antennen som är gjord av stål som tar emot GPS och GLONASS-signaler samtidigt som den skyddar klockan i tuffa miljöer. Den nya tunnare designen är glasfiberförstärkt med knappar i rostfritt stål. fēnix 3 är vattentät ner till 100 meter så den är perfekt för alla extrema vattensporter som simning och kajakpaddling.

fēnix 3 har en Chroma färgskärm, som gör den läsbar under alla ljusförhållanden. Batteritiden är 20 timmar i GPS-läge, 50 timmar i UltraTrac-läge och upp till sex veckor i klockläget. fēnix 3 har grundläggande klock-funktioner som larm, toner, vibrationspåminnelser, timer och stoppur. Du kan även välja en mängd olika digitala och analoga skärmutseenden så att den passar vid alla tillfällen.

Avancerade träningsfunktioner

fēnix 3 har många avancerade träningsfunktioner som kan hjälpa dig att förbättra din fysik och träningsform. När klockan är ihopkopplad med ett pulsband1 mäter den din syreupptagningsförmåga (VO2Max), kadens, vertikal svängningsrörelse och markkontakttid. fēnix 3 beräknar även återhämtningstiden efter ett intensivt träningspass och förutspår tider när du tävlar.

Flera funktioner i fēnix 3 är specifikt framtagna för trailrunning. I den nya trailrunning-profilen finns funktioner som ”Auto-Run-Climb” som byter inställning automatiskt med de mest relevanta uppgifterna beroende på om du rör dig på plant underlag eller klättrar och Klättringsodometer som mäter din stigning under längre sträckor.

Förutom löpning har fēnix 3 även omfattande funktioner för cykling, simning, triathlon och skidåkning. I vattnet, oavsett om det är i poolen eller havet kan fēnix 3 mäta distans, tempo, antal simtag med mera. Ski/Board mode mäter fart, distans, fallhöjd och räknar antal åk. Dygnet runt mäter fēnix 3 antal steg, förbrända kalorier och distans och du får ett nytt stegmål varje morgon att nå. När du suttit still mer än en timme vibrerar den som påminnelse att det är dags att röra på dig. Den mäter även din sömn om natten.

Navigering utomhus

Liksom sina föregångare har fēnix 3 många smarta navigationsfunktioner. Den nya EXO-antenn i rostfritt stål ger både snabbare och förbättrad positionering i krävande miljöer och tillsammans med barometer, höjdmätare och den 3-axlade kompassen är fēnix 3 säker att navigera med både på vägen och i skogen. Med fēnix 3 kan du planera resor och navigera efterrutter, du kan markera platser och registrera spår som du har gått. Med TracBack® får du hjälp att hitta tillbaka till din startpunkt.

Smart uppkopplad

Förutom att vara en imponerande navigator och sportklocka är fēnix 3 också en uppkopplad klocka. Ihopkopplad med din kompatibla smartphone2 får du Smarta notiser i din fēnix 3 och ser meddelanden, mail och vem som ringer direkt på din handled när telefonen ligger i din ryggsäck. Du kan också enkelt spara och dela dina aktiviteter genom automatisk överföring till Garmin Connect, via WiFi eller Garmin Connect Mobile App via Bluetooth®. Och vill du visa dina vänner och familj var du är kan du låta dem följa dig i realtid med LiveTrack.

Med ConnectIQ, kan fēnix 3 anpassas helt för att passa dina personliga behov. ConnectIQ är den första öppna plattformen där tredjepartsutvecklare kan skapa applikationer för Garmin-produkter. Genom ConnectIQ-butiken på Garmin Connect Mobile App kan du ladda ner anpassade appar, widgets, datafält och skärmutseenden för att göra din fēnix 3 ännu smartare och fräckare.

fēnix 3 fungerar också som en trådlös fjärrkontroll för Garmin VIRB® actionkameror. Via ANT+, kan du starta och stoppa inspelningen och ta stillbilder direkt ifrån din handled. Förutom pulsmätare är fēnix 3 kompatibel med en mängd andra ANT+™ tillbehör såsom tempe™ temperatursensor, fart- och kadenssensor och Vector™ kraftmätare.

fēnix 3 beräknas finnas tillgänglig i mars 2015 till ett rekommenderat cirkapris från 4 299: –

För mer information besök www.garmin.se.

DELA DETTA INLÄGG