expander1

Ett annorlunda tillbehör från Sir Joseph

expander1 Tjeckiska Sir Joseph har till vintersäsongen ett nytt tillbehör till ett par av sina dunjackort. En expander som gör det möjligt att ha barnet i bärsele under kalla dagar och som passar gravida

Sir Joseph är ett tjeckiskt märke som jag sprang på för nästan tio år sedan i Norge och har allt sedan dess varit ägare av en dunväst som använts flitigt under åren. Av en slump så hamnade jag på deras hemsida och upptäckte detta något udda men faktiskt ganska smarta tillbehör.

Expandern som är tillverkad i SOFTEX® ECO och THERMALOFT® fäst med hjälp av dragkedjorna i jackorna Ametys och Mitra men det är nog ingen vild gissning att den även passar till andra jackor både från Sir Joseph och från andra varumärken. Den kan justeras på tre ställen för bästa passform och den har även en ficka för barnets fötter för extra värme. Expandern väger ca 100 gram och ger extra isolation ner till ca -10 grader.

Prisuppgift saknas men Sir Joseph marknadsförs i Norge och Sverige av norska Kårvatn Fjellutstyr.

Sir Joseph är uppkallat efter den tjeckiske klätterlegenden Joseph Rakoncaj och som sedan 1972 har producerat dunkläder och sovsäckar. Idag finns märket hos leverantörer i ett flertal länder och i Norge blev deras nya lättviktsjacka Koteka utnämnd till bästa lättviktsjacka i turistföreningens stora dunjackstest. Koteka ser ni på den sista bilden. 

www.sirjoseph.cz

www.fjellutstyr.no

{gallery}gallery/sir-joseph:80:80:0:0{/gallery}


DELA DETTA INLÄGG