XCountry-yellow-black-PRINCIPALE

Värstingskon för dig som gör egna vägval

XCountry-yellow-black-PRINCIPALE I årets upplaga av världens tuffaste endagstävling Ö till Ö i Stockholms skärgård är La Sportiva XCountry skon som gäller för flera av teamen som under en och samma dag ska simma och springa den 64 kilometer långa banan från Sandhamn till Utö.

La Sportiva XCountry är en ny sko för multisportare, orienterare och terränglöpare och alla andra som gör egna vägval utanför de välkända och upptrampade stigarna. Det är en lätt och stryktålig sko, konstruerad för att ge bra grepp och fotfäste i lerig och våt terräng. Genomtänkt i varje liten detalj för fri fart och tuffa vägval.

Säker och snabb löpning med underbart grepp
Johan Hasselmark är en av löparna i team FJS Adventure Racing som sprang och simmade sig in på andra platsen i 2010 års upplaga av Ö till Ö. Den 5 september står han åter på startlinjen i Sandhamn i Stockholms skärgård redo för årets upplaga.

– En av de mest optimala skorna att springa i under racet Ö till Ö är La Sportiva XCountry
som har ett helt underbart grepp i terrängen. Den stora fördelen med skon är också att man
kan skruva fast metalldubbar i sulan för att ytterligare öka fästet, säger Johan Hasselmark, Team FJS Adventure Racing.

La20Sportiva20XCountry Smart snörning stoppar småsten och smuts
La Sportiva XCountry är en lättviktssko för snabb och säker löpning i skog och mark. Pålitlig och med bra grepp på klipphällar och bergssidor, i våta och leriga marker och besvärlig terräng. Ovansidan av skon är tillverkad i slitstarkt material och på utsatta ställen
är skon förstärkt för att ge foten bra skydd. Skon är bekväm med smart inbyggd snörning och en konstruktion som gör att man slipper få in smuts och stenar i skon.

Metalldubbar för ökat grepp
Insidan av skon är antislip-behandlad för att förhindra att foten glider runt inuti skon. Innersulan är tunn men konstruerad för att ge stötdämpning. Yttersulan är en FriXion AT sula med gummidubbar som kan förses med Best-Grip metalldubbar för ytterligare bättre grepp på hala berg och på isiga underlag.

Fakta XCountry från La Sportiva
En stryktålig sko med perfekt grepp för tuffa tag i obanad terräng.

  • Vikt: 270 gram/sko
  • Läst: unisex
  • Färg: svart/gul
  • Storlek: 36-47,5 inkl halvstorlekar

Generalagent för La Sportiva i Sverige är C2 Vertical Safety

DELA DETTA INLÄGG