Atomic Pro Skintec vinner ISPO Award

Atomic Pro Skintec belönades med en ISPO Award vid den nyligen avslutade ISPO-mässan i München. Skintec är skidan som revolutionerar längdåkningen genom att ge bra fäste – och glid – i alla förhållanden och utan fästvalla.

Klicka för större bild
Klicka för större bild

Längdskidåkning i klassisk teknik kräver att skidorna är väl vallade för att ge fäste och glid. Vallningsfria skidor har ofta varit långsamma, högljudda i snön och mindre bra i varierande snöförhållanden. Å andra sidan kräver tävlingsskidor konstant vallning och rengöring. Det har inneburit att många valt bort att åka klassisk stil, eller kanske helt valt bort längdåkning.

Sedan kom Atomics Skintec, med en teknologi där skidans fästzoner i mohair ger perfekt fäste och bra glid i alla snöförhållanden och temperaturer.

Atomic Pro Skintec är det senaste tillskottet i Skintec-familjen. I ny fräsch design och något enklare utförande ligger den i ett lägre prissegment, men har samma suveräna egenskaper vad gäller fäste i alla fören. Atomic Pro Skintec är lättåkt, tyst och vallningsfri.

– Det här är skidan för åkare som vill ha en skida för alla tillfällen, eller för sportiga nykomlingar som lockas av att längdåkning är en bra träningsform men som inte vill lära sig allt om vallning. Vi tror att Atomic Pro Skintec kommer att få fler att uppleva glädjen i klassisk åkning, säger Karl Zeitz, ansvarig för Atomic Längd i Sverige.

Atomic Pro Skintec kommer ut på den svenska marknaden höst/vinter 2015.

www.atomic.com

DELA DETTA INLÄGG