Arcteryx-Alpha-SV-Glove

Arcteryx Alpha SV Glove – Suverän passform och synad i sömmarna

Arcteryx-Alpha-SV-Glove {gallery}gallery/arcteryx_alpha_sv_glove:50:50:0:0{/gallery}

Under de senaste månaderna har vi haft Arcteryx Alpha SV Glove på test. En handske som under testperioden besökt såväl skidbackar och isar.

Att Arcteryx genomgående arbetar för att hålla en väldigt hög kvalitet på sina produkter och att de strävar efter att ligga i framkant när det gäller produktutveckling när det gäller kläder och utrustning för friluftsliv är det många av oss som vet. Men smakar det så kostar det och deras produkter ligger ofta något högre i pris än konkurrenterna. Alpha SV Glove är inget undantag på någon av dessa punkter.

Under soliga, blåsiga, snöiga och underbara vinterdagar har Alpha SV Glove följt med redaktionsmedlemmarna till Åre, Sälen, Romme, till skogs och ut på Mälarisen.

Det första intrycket är den oerhört höga kvalitetskänslan och komforten. Handsken är för de allra flesta riktigt varm och behaglig. Innerhandsken som är tillverkad i Polartec® Wind Pro® High Loft håller dig både torr och varm tack vare mycket goda andningsegenskaper och vindtålighet. Detta gör att du vid behov enbart kan använda innerhandsken, något som vid flera tillfällen gjordes under långfärdsskridskoturerna i högt tempo på Mälarens tjocka is då ventilation var av högsta vikt.

Innerhandskens passform till ytterskalet som är tillverkat i GORE-TEX® Pro Shell samt smidigt men ändå kraftigt lezanovaläder är i det närmaste perfekt. Detta gör att du trots en relativt tjock fingerhandske ändå har hyggligt bra koll på det finmotoriska. När inner och yttervante vänds ut och in och det är dags att studera sömmar och tejpning så upptäcks inget som varken stör eller skaver och det märks att det lagts ner mycket tid för att uppnå en sådan precision. När handsken är på är upplevelsen densamma. Är du nyfiken på detaljarbetet så ber vi er titta på Arcteryx film om The Alpha Project bredvid texten.

Spännet över handryggen känns till en början aningen klent och den första tanken som slår en är om det kommer sitta på plats, men när det väl är justerat så gör det det. En enkel lösning som fungerar. Det andra spännet håller snön och vind ute och fungerar bra att justera med en hand, något som är viktigt under kalla dagar då man helst inte vill ta av sig den andra handsken för en enkel justering.

Detta är en påkostad handske, där mycket tid har lagts vid produktutveckling och det märks, både på pris och kvalitet.

Handsken finns i färgerna svart och koppar och det rekommenderade priset är 2399 kr.

  • Suverän passform
  • Kvalitetskänslan
  • Varm och lättorkad
  • Att både innervante och skalet kan användas var för sig
  • Priset kan verka avskräckande
  • Spännet vid arm och över handrygg är lite svåra att komma överens med till en början. Sedan funkar de fint.

 

DELA DETTA INLÄGG